Obavijesti

News

Komentari 95

'Horvatinčić nije lud, ali ima elemente poremećaja ličnosti'

'Horvatinčić nije lud, ali ima elemente poremećaja ličnosti'
5

Na Općinskom sudu u Šibeniku nastavljeno je suđenje Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. godine smrtno stradao talijanski bračni par

VIDEO

Tomo Horvatinčić ne boluje od duševnih bolesti, odnosno od poremećaja u užem psihijatrijskom smislu i nije ovisnik o alkoholu niti o bilo kojem drugom sredstvu, a iako se u njegovom osobnom i socijalnom funkcioniranju može govoriti o elementima poremećaja ličnosti, oni ni u jednom trenutku nisu dostizali psihotični nivo, zaključak je to vještačenja Zavoda za forenzičku psihijatriju koje je između 30. lipnja i 5. srpnja provelo vještačenje nad Horvatinčićem za potrebe kaznenog postupka koji se protiv njega vodi na Općinskom sudu u Šibeniku zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. godine poginuli talijanski nautičari Francesco Salpiestro i Marinelda Salpietro Patell.
 

POGLEDAJTE VIDEO:

Šibenik: Nastavak suđenja poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za pomorsku nesreću iz 2011. godine Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 9. listopada 2017

Uz Nadicu Buzinu sa Zavoda za forenzičku psihijatriju zagrebačke kliničke bolnice Vrapče, svoja su vještačenja pred sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe iznosile i sudsko-medicinske vještakinje Vesna Šerić i Kristina Potočki.  

One su iznosile mišljenja o mogućnosti da je Tomo Horvatinčić upravljajući brodom doživio vazovagalnu sinkopu, kratkotrajni gubitak svijesti na koji odvjetnički tim - Branko baica, Veljko Miljević i Velimir Došen pokušavaju prebaciti odgovornost.

Sinkopa je iznenadni kratkotrajni gubitak svijesti bez predsimptoma i predosjećaja, koji traje između nekoliko sekundi i minute, a može se dogoditi bilo kada. 

- Moguće je da se sinkopa dogodila, ali nisam bila na mjestu događaja pa ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrdi da je tako bilo - rekla je Šerić. 

- Doživljava sinkope, a vozi - primijetila je zastupnica optužbe Irena Senečić. Sutkinja Šupe prihvatila je njen prijedlog da se u spis uvrste i podaci iz evidencije prometnih prekršaja koje je počinio tomo Horvatinčić i eventualna ograničenja iz vozačke dozvole.

Inzistiranje Irene Senečić na pitanju sudskkoj vještakinji da li je psihijatrijsko vještačenje Tome Horvatinčića uopće bilo potrebno izazvalo je negodovanje sutkinje. 

- Sin pokojnh Talijana kaže da je ovo cirkus, da je hrvatsko pravosuđe cirkus, a ja bih da kažete da ovo nije cirkus, nikakva sprdačina, nego da ovdje radimo ozbiljan posao i na valjani način pokušavamo utvrditi činjenice kako bi ovo sudsko vijeće moglo donijeti odluku! A ne da se priča da su hrvatsko pravosuđe i Maja Šupe cirkusanti i da sutkinja šupe radi cirkus. U tom smislu je pitanje postavila zastupnica optužba - rekla je Maja Šupe i obratila se novinarima: "Tako se moje suđenje tretira, kao cirkus, iako sam izrazila sućut sinu stradalih. Ja nisam bijesna sutkinja koja s obrušila na novinare, nego profesionalac i sudac hrvatske države. Nisam mjesna sutkinja. Mene i moj rad komentiralo je Hrvatsko novinarsko društvo i pisalo da me narod izabrao i da odgovaram narodu. Provjerite tko bira suce i na koji način i ostavite se moga imena i prezimena i ocjenjivanja moga rada, dragi novinari i televizijo".

Nadica Buzin, pak, ustvrdila je da vještačenje nije bilo potrebno, ali da se to nikad ne može znati prije nego se provede. 

Suđenje se nastavlja u srijedu čitanjem izvedenih iskaza, vještačenja i materijalnih dokaza te iznošenjem obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa