Obavijesti

News

Komentari 26

'HPB zaposlenicima neumorno stvara poticajnu radnu sredinu'

'HPB zaposlenicima neumorno stvara poticajnu radnu sredinu'
12

Direktor Uprave Hrvatske poštanske banke, Tomislav Vuić, na konferenciji Poslodavac 3.0. održao je predavanje o prednostima zaposlenja u HPB-u. Istaknuo je da je za uspješno poslovanje bitna poticajna radna sredina

VIDEO

Strateške smjernice HPB-a uključuju razvoj digitalnih kanala, unapređenje i optimizaciju mreže, proizvoda i usluga, istaknuo je na Tomislav Vuić, direktor Uprave HPB-a na početku svog predavanja tijekom konferencije Poslodavac 3.0., u organizaciji 24sata. 

Pričao je kako bi svaka tvrtka, za uspješno poslovanje trebala svojim zaposlenicima ponuditi određene beneficije i privilegije. Među ostalima, rekao je Vuić, zaposlenicima se može ponuditi profesionalno usavršavanje, edukacije, stimulacije poput rada od kuće, naknada za prijevoz, popusta na proizvode i usluge brojnih partnera, sportske aktivnosti, putovanja, izleti i tome slično. S druge strane, nagrađivanje zaposlenika prema rezultatima temelj je za upravljanje ljudima i kompanijama, no realno praćenje rezultata moguće je i bez nagrade. 

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0

- Ipak, nedostatak nagrade je snažan ograničavajući faktor - naglasio je. 

Prema njegovom mišljenju, politika danas ima velik utjecaj na odabir zaposlenika, no osnova za odabir ipak bi trebali biti rezultati i stručnost. HPB je, istaknuo je Vuić, u svom poslovanju primjenio iskustva modernih kompanija. 

Pokretanje videa...

Poslodavac 3.0. 15:31

- U centraliziranom državnom sustavu to je bio izazov, ali rezultati su već nakon nekoliko godina veliki - rekao je. Nabrojao je i brojne pozitivne strane rada u HPB-u, tvrtki za koju smatra da je primjer poslodavca budućnosti. 

Zagreb: Tomislav Vujić održao predavanje na konferenciji Poslodavac 3.0

- Upravo je HPB najveća i jedina relevantna banka u hrvatskom vlasništvu čija je misija stvoriti bolje uvjete za život u Hrvatskoj. Svojim zaposlenicima HPB neprestano i neumorno stvara poticajnu radnu sredinu - rekao je Vuić te dodao kako sva dobit HPB-a ostaje u zemlji, domaćim dioničarima i državi. 

Pokretanje videa...

Tomislav Vuić 00:56

- Jedina smo značajnija banka u Hrvatskoj slobodna od smjernica i koridora grupe. S vremenom bi se trebalo pokazati kako jedna relativno mala banka u domaćem vlasništvu može biti puno bolja i produktivnija od inozemne - zaključio je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke