Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrabri policajac: Nisam heroj, morao sam spasiti prijatelje

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell 3

Na Ivicu Bačeka (40) i dvojicu kolega u Baničevcu kraj Vrbovca je pucao pijani Stjepan Foglec kojeg su pokušali odvesti u postaju zbog divljanja u selu

Policajac Ivica Baček (40) u četvrtak je nasrnuo na pomahnitalog Stjepana Fogleca (50) u Baničevcu kraj Vrbovca. Srušio ga je, oteo mu pušku i zavezao ga. Pijani Foglec je na Bačeka i dvojicu kolega, Ivana Špoljarca (30) te Hrvoja Mlinarića (21), pucao jer su ga pokušali odvesti u postaju zbog divljanja u selu.

- Špoljarec je ležao ranjen. Vikao sam napadaču: Baci pušku! Nastavio je pucati prema nama. U jednom trenu puška mu se zaglavila. Iskoristio sam situaciju i srušio ga. Mlinarić i ja kolegi smo zaustavili krvarenje - govori Baček. Špoljarec je ranjen u natkoljenicu, a Mlinariću je zrno okrznulo potkoljenicu.

Komentari (14)
  • ti si pametan kad znaš iskoristiti situaciju. svaka tebi čast, jer 90% ih nebi tako postupilo. ajde da se više ne pljuje po policiji i da si mosvijetlio obraz sebi i kolegama! živ bio!

    30. 10. 2011,   08:20
  • Da u bilo kojoj državi svijeta kažeš da je neko puco na policiju a ovi su samo gledali i nisu uzvratili istom mjerom, mislili bi da se šališ!

    30. 10. 2011,   08:29
  • Trebalo bi detaljnije pročitati slučaj da bi se moglo reć jel je bilo bolje pucat ili je bilo bolje ovako kako je policjac na kraju i učinio. Ako bi gledali po zakonu- napravio je ŠKOLSKI primjer jer nije napadača ni ozlijedio a spasio je kompletnu situaciju, odnosno živote. No sad će bit još veći porblem svim ostalim policajcima kada budu išli na intervencije i gdje ti isti policajci budu morali uporabiti vatreno oružje i kad budu dolazili dični metodolozi - imat će im ovaj primjer di se i bez uporabe vatrenog oružja može savladati naoružani napadač- zato je trebao hrabri policajac (što on uistinu i jest) ipak izvući svoj pištolj i upucati ovog kretena sa dva-tri metka. Imao bi okopavanja i pisanja ali bi na kraju ipak sredstvo prislie bilo opravdano. Ako i ne bi, mogao bi tužiti državu jer je ITEKAKO u tom slučaju bila dozvoljena uporaba vatrenog oružja! Svima želim brz oporavak pa i policajcu koji je spasio kolege jer je zaisgurno i on dobio itekakav stres ;)

    30. 10. 2011,   08:52