Obavijesti

News

Komentari 133

Ilčić napušta mjesto savjetnika: Maske padaju, vidi se tko je što

Ilčić napušta mjesto savjetnika: Maske padaju, vidi se tko je što
2

Pozvao je sve hrvatske građane da u svibnju na referendumu daju svoj potpis za poništenje Istanbulske konvencije i uvjeren je da će narod pobijediti...

VIDEO

Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta, stranke koja je u srijedu objavila da zbog najavljene ratifikacije Istanbulske konvencije napušta vladajuću koaliciju i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi, potvrdio je da daje ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture.

"Da, naravno, to se samo po sebi podrazumijeva. Hrast i ja osobno smo više puta pokazali da su nama stavovi u politici najvažniji i da su oni mjerilo naših ponašanja, a ne bilo kakve fotelje", kazao je Ilčić na upit Hine podnosi li ostavku na mjesto  savjetnika u Ministarstvu kulture, kao što je to najavio saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović, objavljujući da ta stranka napušta vladajuću koaliciju.

Ilčić je podsjetio na svoju raniju ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, istaknuvši da je sada ponovno daje jer smatra da jedino principijelna politika može donijeti dobrobit za Hrvatsku. 

"HDZ je usvajanjem Istanbulske konvencije skrenuo oštro u lijevo i odmaknuo se od demokršćanstva i velikog broja svojih birača. Hrast to ne želi. Pokazali smo spremnost za suradnju, nismo bili isključivi, međutim, postoji linija ispod koje ne možemo ići i zato smo izašli iz koalicije", kazao je Ilčić.

Poručio je da je to što će "neki tzv. demokršćani iz vladajuće većine" glasati protiv Istanbulske irelevantno, jer će ratifikacija ionako proći zahvaljujući glasovima oporbe.

"Tražimo u koaliciji još dva stvarna demokršćana, kojima je demokršćanstvo važnije od stranačke budućnosti. Ako se nađu još dvojica koja će reći isto što i Zekanović - da neće podržavati vladu u slučaju ratifikacije Istanbulske konvencije, onda će vladajuća većina nestati jer će pasti sa 78 na 75 zastupnika. I onda će premijer Andrej Plenković morati razmišljati je li mu važnija ratifikacija Istanbulske konvencije ili Vlada", kazao je Ilčić, izrazivši uvjerenje da će se premijer u tom slučaju odlučiti za Vladu.

"Maske padaju, vidi se tko je što", dodao je.

'HRAST napušta koaliciju i neće podržati Martinu Dalić...'

Hrvoje Zekanović (Hrast) zbog ustrajnosti premijera i HDZ-a da se ratificira Istanbulska konvencija napustio je vladajuću koaliciju i klub HDZ-a, tako da HDZ i partneri u Saboru sada imaju 77 ruku.

- Imam svoj put i van te koalicije i tako ću nastaviti. Ovo su teški trenuci za moju stranku i za mene. Lijepo je biti u vlasti i fotelji, ali mi odustajemo pod svih pozicija koje smo kao dio vladajuće strukture imali, jer želimo biti vjerodostojni - ustvrdio je Zekanović. 

Na pitanje značili to da Ladislav Ilčić više neće biti savjetnik ministrice kulture te da iz izvršne vlasti odlaze i drugi njihovi kadrovi, uzvratio je:

'Zekanović me nije iznenadio, no nitko drugi ga neće slijediti'
'Zekanović me nije iznenadio, no nitko drugi ga neće slijediti'

- Naravno. To nikad nije bilo sporno. Ilčić je već dokazao da mu nije bitna fotelja, za razliku od ostalih političara koji nisu vjerodostojni - rekao je navodeći kako do sada niti jedna stranka na ovaj način nije izašla iz vlasti i odrekla se beneficija koje ima. 
 
Kolegama ih HDZ-a koji su protivnici konvencije poručio je:

- Neka budu ti pravednici pa da vidimo hoće li premijer u ključnim trenucima izabrati Vladu i vlast ili ovaj dokument. Kada bi samo još dvojica uz mene bili eksplicitni i rekli da pod svaku cijenu ne žele ovaj dokument i da im fotelja nije toliko bitna, siguran sam da bi premijer odustao od ratifikacije, da bi spoznao da mu je važnije zadržavanje vlasti i Vlade i da ratifikacije ne bi bilo. Još ima vremena. Glasovanje je u petak. Pozivam ih da u ova dva dana naprave ključan iskorak ili neka maske padnu. Vrijeme skrivanja je prošlo - rekao je Zekanović. 

HDZ-ov klub je ostao bez jednog člana, otišao HRAST
HDZ-ov klub je ostao bez jednog člana, otišao HRAST

Kada je u pitanju glasanje o oporbenom prijedlogu za opoziv Martine Dalić, odgovara:

- To je ključan trenutak. Izlazim iz vlasti odnosno više nisam dio vladajuće većine u ovom trenutku kad ne budem glasao za povjerenje Vladi. Od ovog trenutka ja ministricu Martinu Dalić i  njezinu Vladu ne mogu podržati, odnosno njihovu politiku - ustvrdio je zastupnik Hrasta. 

HRAST: Zaboravite stručnost, u HNS-u je ključna podobnost
HRAST: Zaboravite stručnost, u HNS-u je ključna podobnost

Pozvao je sve građane da u svibnju na referendumu daju svoj potpis za poništenje Istanbulske konvencije i uvjeren je da će narod pobijediti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa