Obavijesti

News

Komentari 4

HRT tužio Damira Kajina zbog izjave, sam se brani na sudu

HRT tužio Damira Kajina zbog izjave, sam se brani na sudu
1

Tuže ga zbog izjave da se 'na HRT-u svaka emisija može kupiti'. Mislio je da će sud tužbu odbaciti zbog imuniteta. Kajin bi na prvo ročište trebao doći u petak

VIDEO

Zbog izjave u Saboru 'da se na HRT-u gotovo svaka emisija može kupiti', zastupnik Damir Kajin (IDS) suočio se s tužbom. Iako je očekivao da će sud odbaciti tužbu zbog saborskog imuniteta, koji ga prema Ustavu štiti od kaznene odgovornosti za izraženo mišljenje ili glasovanje u Saboru, na prvom ročištu treba se pojaviti u petak ujutro.

- Ovo je čin kukavičluka HRT-a. Nikada u 20. godina to nisu učinili prema ni jednom zastupniku. To ne bi poduzeli prema nekom vladajućem ili nekom tko bi sutra mogao preuzeti vlast, a da ne govorimo prema svojim financijerima. To je potez ucijenjenog, a ne neovisnog javnog servisa. Da je netko od politike podnio tužbu protiv novinara HRT-a cijela bi se nacija digla na noge, a ovako zbog straha od HRT-ovog reketa šute - pobrojao je Kajin. Nije angažirao odvjetnika, već će se na sudu sam braniti.

- Da mi se daje 200.000 kuna, kojih nemam, o tome drugom prilikom - rekao je Kajin.

'Radi se o opasnom presedanu'

U parničnom postupku za naknadu štete koji HRT vodi protiv zastupnika Damira Kajina (IDS) radi se o grubom izigravanju ustavne odredbe o imunitetu koji štiti zastupnika od kaznene odgovornosti za riječ izgovorenu u Saboru, rekao je Arsen Bauk (SDP) potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP). Smatra da se u ovom slučaju radi o opasnom presedanu koji je apsurdan, jer je HRT ustanova koja odgovara Saboru. Od MIP-a traži da o svemu izvijesti predsjednik Sabora Luku Bebića.

- U ovom slučaju radi se o neviđenom pritisku na slobodu izgovorene riječi saborskog zastupnika, a nužno je da zastupnike imunitet štititi od takvih parnica - rekao je Bauk i upozorio da MIP s tim slučajem nije bio upoznat. Ustvrdio je da bi šutnja o ovom slučaju značila da svatko svakoga može tužiti za izgovorenu riječ u sabornici.

- U tom slučaju postojala bi primjerice mogućnost da HDZ za naknadu štete tuži bilo kojeg zastupnika zbog nečeg izgovorenog u Saboru ili SDP može tužiti bilo kojeg zastupnika koji pozove na zabranu stranke - izjavio je Bauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca