Obavijesti

News

Komentari 364

HRT uklonio film s programa: Pobunile se udovice branitelja?

HRT uklonio film s programa: Pobunile se udovice branitelja?
1

Na programu HTV2 u četvrtak u 21 sat trebao je biti emitiran film 'Ministarstvo ljubavi'. No uklonjen je, a s HRT-a kažu da moraju utvrditi je li prikazivanje filma u skladu sa zakonom

VIDEO

Mnoge gledatelje nemalo je iznenadilo kad je HRT umjesto najavljenog filma 'Ministarstvo ljubavi' u četvrtak navečer emitirao film 'Glembajevi' u čast preminulog Željka Senečića, filmskog i kazališnog redatelja te scenografa u Vrdoljakovu filmu o Glembajevima.

'Ministarstvo ljubavi' film je Pave Marinkovića, premijerno prikazan u kinima u listopadu 2016., u kojem je država odlučila stati na kraj udovicama branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Riječ je, naravno, o komediji.

Film je inače u produkciji HRT-a, a sufinancirao ga je HAVC.

HRT je s programa maknuo film “Ministarstvo ljubavi”
HRT je s programa maknuo film “Ministarstvo ljubavi”

Prosvjedovale udovice branitelja

Iako se ne zna zašto je film u zadnji čas uklonjen, Velimir Bujanec objavio je na svom Facebook profilu, a prenijeli su neki mediji, da taj film duboko vrijeđa osjećaje udovica hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te da je taj, ističe, uvredljiv film skinut s programa nakon burnih događaja na Prisavlju. 

 - Naime, ratne udovice predvođene gospođom Rozalijom Bartolić došle su na HRT i zatražile prijem kod odgovornih osoba kako bi mogle prosvjedovati i zatražiti zabranu emitiranja filma koji je producirala upravo Hrvatska televizija, a sufinancirao ga je HAVC. Dakle, ruganje na račun ratnih udovica, koje se poštuje u svakoj normalnoj državi, financirano je našim novcem! Isprva, gospođu Bartolić i još nekoliko žena nitko nije htio primiti, međutim, kada su najavile prosvjed i da neće otići sa glavne porte HRT-a - ipak su primljene na razgovor. I film se večeras ne emitira, iako je bio najavljen u programu HRT-a. Bravo za naše heroine! - napisao je Bujanec.

Pokušali smo kontaktirati Udrugu udovica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, no u petak nikoga nismo mogli dobiti.

Film će ipak biti emitiran sljedeći tjedan

Na upit 24sata zašto nisu emitirali film 'Ministarstvo ljubavi' u četvrtak u predviđenom terminu, sa HRT-a su odgovorili:

- Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije zbog tematike zastupljene u igranome filmu Ministarstvo ljubavi odlučilo je zatražiti mišljenje je li njegovo prikazivanje na javnome medijskom servisu u skladu sa zakonskom regulativom čije se odredbe odnose na Hrvatsku radioteleviziju.

Ističemo i kako nikakva odluka o neprikazivanju toga filma nije donesena te će spomenuti film biti prikazan na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) u četvrtak 11. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 364
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina