Obavijesti

News

Komentari 115

Hrvao se s policajcem i napao ga suzavcem zbog malo 'trave'

Mladića (29) su kazneno prijavili zbog prisile prema službenoj osobi jer je napao policajca te prekršajno zbog posjedovanja marihuane te vrijeđanja i omalovažavanja policijskog službenika

VIDEO

'Dobra večer, dajte mi svoju osobnu iskaznicu', obratio se mladiću (29) policajac u utorak 8. svibnja oko 20.30 sati u Šubićevoj ulici u Zagrebu. No, mladić nije imao namjeru dopustiti da ga legitimira već se dao u bijeg. Policajac ga je zaustavio, nakon čega je mladić dohvatio suzavac i pošpricao policajca.

Ni to mu nije pomoglo. Iako gotovo onesposobljen, policajac je čvrsto nastavio mladića držati za ruksak koji je nosio na leđima. Mladić se i dalje opirao i pokušao se otrgnuti, no bez uspjeha. U tom trenutku, policajcu je stiglo pojačanje te su zajedno svladali njegov otpor i doveli ga u postaju na kriminalističko istraživanje.

Policajcu, kojega je pošpricao, pružili su liječničku pomoć i utvrdili da je samo lakše ozlijeđen, dok je mladić prošao bez ozljeda. Ubrzo se pokazalo što je bio motiv njegova bijega. Naime, mladić je kod sebe imao paketić s oko pet grama marihuane. Da je "travu" kojim slučajem dragovoljno predao, vjerojatno bi prošao samo s prekršajnom prijavom zbog posjedovanja nedozvoljene tvari. 

Ovako je, osim za posjedovanje, "zaradio" prekršajnu prijavu zbog omalovažavanja ili vrijeđanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti za što je predviđena kazna od 50 do 200 bivših njemačkih maraka (200 do 800 kuna) ili 30 dana zatvora te kaznenu zbog prisile prema službenoj osobi za što je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u odvjetništvu, doveli su ga na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je dežurni sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje