Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat ju pretvorio u kćer: Britanka operirala nos i oči

None Foto: T.Sun 10

Janet Cunliffe (50) odlučila je vratiti mladost kako bi izgledom bila bliža kćeri Jane. San je ostvarila prošlog ljeta u Zagrebu, gdje su je operirali

Janet Cunliffe (50) izgleda bolje od slavne vršnjakinje Madonne, a na cesti joj dobacuju “Paris Hilton”. Ona uživa u tome i ponosno šeće u haljinama konfekcijskog broja 36.
Još do prije osam mjeseci imala je 15 kilograma više, nosila konfekcijski broj 44 i skrivala se u širokim majicama. Imala je kratku crvenu kosu, manje usne, veći nos i obješene vjeđe, jedino je grudima, koje je dva puta povećala prije 15 godina, bila zadovoljna. Odlučila je vratiti mladost kako bi izgledom bila bliža svojoj kćeri Jane (28).
- Silno sam htjela biti mlađa. Moja obitelj i prijatelji smatali su da mi operacije ne trebaju, no ja sam čvrsto odlučila - ispričala nam je Janet. Kako nije imala mnogo novca, tražila je doktore u drugim državama, a onda joj je prijateljica prošlo ljeto preporučila Hrvatsku i Polikliniku doktora Tončića u Zagrebu.   
- Kći se bojala što sama idem u drugu zemlju - priča Janet. Kontaktirala je doktora.
- Odmah smo Skyepom napravili videokonzultacije - prisjeća se dr. Dinko Tončić, koji ju je s ocem dr. Rajkom operirao u rujnu 2008.
- U Zagreb sam došla navečer, a već ujutro išla na operaciju. Domaćini su prema meni bili izuzetno  ljubazni - kaže Janet.
Dr. Tončić kaže da je gospođa došla k njemu sa slikom kćeri i zahtijevala kopiju, ali je proučavajući genetske preduvjete vidjela da će s tim operacijama izgledati poput nje. 
- Nakon šest mjeseci vidi se da je operacija uspješna. Postignut je efekt koji je gospođa htjela pa sada izgleda kao sestra svoje kćeri - kaže nam zadovoljno dr. Rajko. O dolasku u Zagreb sada razmišlja i njezina kći, koja bi popravila grudi. U Hrvatskoj, kaže Janet, prije nije bila, a nakon lanjske operacije svih pet dana oporavljala se u krevetu. Stoga će sljedeći put svakako pronaći vremena za obilazak grada, ali i naše obale.

OPERIRALA SE DA IZGLEDA KAO 22 GODINE MLAĐA KĆI
Gospođi smo nos suzili i skratili te odstranili kvržicu. Operacija  je trajala sat vremena. Gornje očne vjeđe smo zategnuli jer su visjele preko kapka, a s donjih odstranili masno tkivo i zategnuli ih. To je trajalao sat i pol, ispričao je dr. Rajko Tončić, koji operira 25 godina. U poliklinici stranim državljanima rade dvije operacije odjednom, ukoliko nisu zahtjevne. Operacija nosa Janet je platila 10.000, a očiju 12.000 kuna. Smještaj i avionsku kartu još 6000 kuna. Sada razmišlja o sređivanju zubi u Zagrebu, ali, kaže, za to sada treba uštedjeti novac.

STRANCIMA SMO 4 PUTA JEFTINIJI, A KVALITETNI
Dr. Dinka Tončića Janet je internetskom videovezom kontaktirala 2008. Zamolila ga je da uključi web kameru kako bi joj vidio lice. Nakon što je stigla, osoblje joj je pronašlo smještaj blizu poliklinike. Često tako pomažu sve brojnijim pacijentima iz Njemačke, Italije i Austrije koji dolaze usmenom preporukom. Operacije su ovdje četiri puta jeftinije, a jednako kvalitetne.

Komentari (16)
  • Ajd sto se operisala..neka je..ali sto lzeli liciti na kcer..to mi je malo debilno.

    16. 4. 2009,   19:12
  • sad ce se lako dogoditi da cerkin pastuh grijeskom obradi punicu...

    16. 4. 2009,   19:18
  • a kćer je živi gabor..

    16. 4. 2009,   19:08