Obavijesti

News

Komentari 447

Priveli napadača iz tramvaja: 'Naci Đuro' je ljubitelj oružja

Priveli napadača iz tramvaja: 'Naci Đuro' je ljubitelj oružja
1

Riječ je o Ivanu Đuriću (26), koji je poznat i pod nadimcima Naci Đuro i Đuro Baraba. Navodno je od ranije poznat policiji koja mu je oduzela oružje. Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma 'Ispred zastave'

VIDEO

Uhićen je mladić koji je u četvrtak navečer vikao 'Sieg Heil - pi*** vam materina svima' i u tramvaju tijekom vožnje suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao.

Lupiga piše da je riječ Ivanu Đuriću (26), koji je poznat i pod nadimcima Naci Đuro i Đuro Baraba. Navodno je od ranije poznat policiji koja mu je oduzela oružje.

>>> Vikao 'Sieg Heil' u tramvaju pa onda putnike napao suzavcem

Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma "Ispred zastave" iz 2016. U filmu je opisan kao punker, Hrvat i katolik. Prema njegovom Facebook profilu, Đurić je zaljubljenik u Wermacht, koji slavi Hitlerov rođendan i 10. travnja, nosi majice sa simbolom HOS-a, kao i one sa proslave godišnjice Oluje u Čavoglavama, te se voli fotografirati sa svojim malenim djetetom uz oružje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne voli javni prijevoz i tvrdi da su antifašisti nasilni.

Mladić je podsjetimo, u četvrtak oko 20 sati tijekom vožnje u tramvaju broj 6 u smjeru Novog Zagreba, suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao. U tramvaju je salutirao nacističkim pozdravom i vikati 'Sieg Heil'.

- Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak i nekoliko puta viknuo 'Sieg Heil - pi*** vam materina svima' - prepričali su im svjedoci ovog događaja, a napad je Lupigi potvrđen i u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Mladić je uskoro ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, izvadio je suzavac u spreju iz jakne i upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis. Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je van, a pri izlasku iz tramvaja "zahvaljujući" putnici koja ga je upozorila na "ponašanje", silovito je udario glavom u okvir vrata.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom na to da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja.

U Zapruđu je tramvaj dočekala policija te je uzela izjave od putnika i same vozačice, koja je kao i svi putnici bila u šoku od viđenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 447
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a