Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat nestao u Njemačkoj: 'Ne javlja se, jako se brinem...'

None Foto: Facebook/Martina Kunštek Brlek

Damien Horvat (18) je otišao u Generalni konzulat RH u Frankfurtu po putni list. Tada se javio majci zadnji put. Kasnije joj se netko javio s nepoznatog Facebook profila koji je u međuvremenu ugašen

Damien Horvat (18) je nestao u Njemačkoj 8. studenoga. Majci se zadnji put javio 12. studenoga porukom s nepozantog Facebook profila iz Münchena, piše Fenix magazin. 

Damien je rođen u Slavonskom Brodu, a bio je u Bad Sodenu-Allendorfu kod Frankfurta u posjetu majci Tomislavi. Izgubio je osobnu iskaznicu, te je prije povratka u Hrvatsku otišao u Generalni konzulat RH u Frankfurtu kako bi dobio putni list kojim može putovati dok ne bude opet imao osobne dokumente.

- Zvala sam Generalni konzulat RH u Frankfurtu, e-mailom sam im poslala kopiju svih dokumenta koji su potrebni da se izda putni list. Putni list je bio spreman, on je samo trebao doći u prostorije generalnog konzulata sa slikama i preuzeti ga. S tim bi putnim listom otputovao u Hrvatsku i napravio novu osobnu iskaznicu, a onda bi se vratio u Njemačku, gdje bi ga prijavili i gdje bi ostao. U utorak 8. studenog, Damien je bio pred zgradom konzulata već oko 7 ujutro. To je oko dva sata prije nego oni počinju raditi. Zvao me. Kako sam morala na posao, rekla sam mu neka ode negdje popiti kavu dok otvore. Kad sam imala pauzu na poslu, zvala sam ga, nije se javljao. Nije se javljao ni na mobitel, ni putem Facebook profila. Tek 12. studenog javio mi se s nekog tuđeg Facebook profila. Rekao je da je u Münchenu i da se ne brinem. Nakon toga je taj Facebook profil ugašen, i od tada nisam čula ništa o sinu - govori očajna majka Tomislava.


Brine ju što se Damien nije javio ni djevojci, ni prijateljima, a u Slavonski Brod nije stigao. Nestanak je prijavila policiji dva dana kasnije, ali su joj oni rekli, kako mladić ima 18 godina i može otići gdje želi.

- Ne znam što učiniti, zvala sam i naš konzulat u Münchenu, i opet u Frankfurtu. Rekli su mi ako se pojavi da će mi javiti. Nije bilo nikakvih naznaka da bi mogao ovo učiniti, nije bilo svađe, niti je zbog nečega bio ljut, sve je bilo normalno. Ne znam zašto mu je isključen mobitel, zašto je ugašen profil s kojeg se javio, i je li se uopće on javio s tog profila ili netko drugi - govori majka.

Damien je visok  170 cm, težak 60 kg, sitnije je tjelesne građe. U trenutku nestanka je imao sivu trenirku, jaknu tirkizne boje, tamno plave i zelene tenisice te sivo-crni ruksak. Damien odlično govori engleski jezik, njemački jezik  dobro.

Ako itko ima bilo kakvu korisnu informaciju moli se da se javi policiji ili obitelji na broj mobitela 00385/955781650 ili putem e-mail adrese opg.brnic@gmail.com.

Komentari (9)
  • Nadam se sretnom zavrsetku.

    19. 11. 2019,   21:56
  • Rekao joj je da se ne brine,,

    19. 11. 2019,   22:31
  • Cudno je to kad ljudi iz cista mira nestanu. I mislim da znam kako je onima koji ih traze. Samo se nadam da ga nije mafija uzela u svoje ruke, FfM je poznat po bandama, kriminalu, prostituciji i drogi. Bez dokumenata je, sta bi trazio u Münchenu? Al opet, 18 god., ni vrit ni mimo rekli bi stari ljudi. Nadam se samo da ce sve imati sretan ishod.

    20. 11. 2019,   05:01