Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat u Nairobiju: "Sa svih smo strana čuli kako se puca"

None Foto: BAZ RATNER 20

Bili smo u restoranu kad smo čuli pucnjavu. Vojska i policija sve su blokirale, rekao je Ivan Vuković koji volontira u Keniji. U napadu je ubijeno najmanje 11 ljudi

Kenijske vlasti evakuirale su hotelski kompleks Dusit D2 u kojem je u utorak popodne eksplodirala bomba, a potom su napadači puškama pucali po ljudima i ubili najmanje 11 ljudi. Broj ozlijeđenih još nije poznat, a ne zna se niti što je s napadačima, iako su kenijske vlasti objavile kako je pucnjava završila i hitne službe čiste kampus.

Rescuers and journalists evacuate an injured man from the scene where explosions and gunshots were heard at the Dusit hotel compound, in Nairobi TERORISTIČKI NAPAD U NAIROBIJU Traju borbe s džihadistima: U napadu na hotel 11 mrtvih?

Skupina Šebab je u kratkoj poruci putem svoje tiskovne agencije Phahada preuzela odgovornost za taj napad čiji modus operandi podsjeća na često izvođene napade u Mogadišuu, kada nakon eksplozije bombe slijedi ulazak i napad militanata. Iz Šebaba su za Al Jazeeru rekli i kako su ubili 47 ljudi u kompleksu, međutim, te brojke još nisu službeno potvrđene.

DRAMA U NAIROBIJU Eksplozija u kompleksu hotela: 'Napadaju nas, čujemo i pucnje'

U Nairobiju se našao i Hrvat Ivan Vuković koji tamo volontira. 

- Bili smo u restoranu kad smo čuli pucnjavu, sa svih strana se čulo kako se puca. Vojska i policija sve su blokirale - rekao je Vuković za HRT.

Komentari (16)
  • ići u afričke ili arapske zemlje je kao na prvu liniju pa ako.....svak svoj križ nosi i nenam uopće šta bi mogli dobra naučit tamo i donijet u našu zemlju

    16. 1. 2019,   04:29
  • Pa sami su si krivi kad majmunima daju oružje !!

    15. 1. 2019,   23:19
  • nista lijepse nego volontirati u keniji .. pogotovo kad sve oko tebe pucaju.. volontiraj i dalje...

    16. 1. 2019,   06:36