Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvat u Srbiju htio krijumčariti naočale vrijedne 5000 eura

Vozač se carinicima pokušao pravdati da je, navodno, idući na svadbu u Šid zaboravio kutiju iskrcati i ostaviti prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osijeku

Srbijanski carinici otkrili su i spriječili krijumčarenje više od 50 sunčanih i dioptrijskih naočala ukupne vrijednosti oko 5.000 eura, koje je preko prijelaza Šid u Srbiju pokušao unijeti hrvatski državljanin, priopćila je u ponedjeljak Uprava carina Srbije (UC).

Naočale poznatih svjetskih robnih marki, među kojima Versace, Gucci, Ray Ban, Boss i druge, carinici su otkrili u spremniku kombija s registarskom oznakom Pule kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Vozač se carinicima pokušao pravdati da je, navodno, idući na svadbu u Šid zaboravio kutiju iskrcati i ostaviti prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osijeku.

U hitnom postupku prekršajni sud izrekao mu je novčanu kaznu od oko 1.300 eura, uz trajno oduzimanje neprijavljene robe, priopćila je Uprava carina.

Foto: Ilustracija

 

Komentari (7)
  • Iz hr u srbiju krijumcario skupe naucale koje su tamo jeftinije nego u hr... vidi li netko kakve nelogicnosti u ovome ili sam ja nesto zabrijo???

    16. 9. 2019,   17:21
  • Hrvat .......švercao.......to nije moguče.....hrvati oličenje poštenosti!!!!!!

    16. 9. 2019,   17:56
  • Pa mogao je rec da su mu to naocale za voznju, ovisi kakvi su uvjeti na cesti pa ima razlicite

    16. 9. 2019,   18:03