Obavijesti

News

Komentari 157

Hrvati gnjevni zbog prekida potrage: 'Kako vas nije sram?'

Hrvati gnjevni zbog prekida potrage: 'Kako vas nije sram?'

Sedam dana hrvatska je javnost s iščekivanjem pratila potragu za hrvatskim kapetanom i njegovom posadom. Nakon što je potraga prekinuta, brojni Hrvati svoj su gnjev iskalili pišući Bourbon Offshoreu...

VIDEO

Vlasti Martiniquea javile su u petak navečer da je obustavljena aktivna potraga za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim pomorcima broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna nakon što je ušao u snažan uragan.

Dosad su pronašli troje mornara s broda, izvukli su četiri tijela, a traže još sedam ljudi, među njima i šibenskog kapetana Miškića.

- Nakon tjedan dana istraživanja, vrijeme za preživljavanje čovjeka koji se nalazi u brodu, čak i opremljen, uvelike je premašeno. Ali od 1. listopada nije se moglo naći novo tijelo - izjavio je Philippe Bricquer, direktor Cross Antila Gvajane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:30

 

Poruke hrvatskog kapetana: 'Valovi su visoki 10 metara!'
Poruke hrvatskog kapetana: 'Valovi su visoki 10 metara!'

Ta vijest zaprepastila je sve koji su pratili potragu, a brojni Hrvati odlučili su svoje nezadovoljstvo ispoljiti na službenoj Facebook stranici Bourbon Offshorea, kompanije u čijem je vlasništvu brod, smatrajući kako bi trebali izdvojiti svoja sredstva za nastavak potrage. 

- Ukoliko ikad odlučite poslovati s ovom tvrtkom, budite svjesni da će odustati na prvi znak nevolje, kao što su odustali od nestalih sedam mornara.Tražili su ih sedam dana i samo tako prestali. Sedam dana za sedam ljudi, dan po mornaru. Svaki od njih ima svoju obitelj. Obitelj kojoj se na ovaj način poručuje da život njihovog oca/supruga/ sina ili brata vrijedi jedan dan potrage. Četiri nađena tijela, sedmero nestalih, 11 očajnih obitelji, stoji u samo jednom od zaista mnogobrojnih komentara na stranicama Bourbona, dok neki njihovom menadžmentu priželjkuju doživotne zatvorske kazne. 

Who ever decides to work for this company or to trade with them, be very well aware that on the first sign of trouble...

Posted by Amra Mrsic on Friday, 4 October 2019

Jahte namjerno usporavaju i pomažu u potrazi

Preživjele su tražili trgovački brodovi, fregate, francuski i američki zrakoplovi... No nakon što je izvučeno četvrto tijelo iz mora, više nije bilo nikakvih vijesti. Prekid aktivne potrage ne znači da su svi odustali. Još ima nade.

Ako se pojavi neki novi element, potraga će automatski biti reaktivirana. Mnogi se nadaju da su preostala sedmorica mornara, među njima i Šibenčanin Miškić, ipak živi.

U tom području mnogi privatni brodovi i jahte namjerno usporavaju ne bi li uočili nekakav detalj koji bi pomogao da se istraga ipak nastavi.

- Dvanaest trgovačkih brodova, nadzorna fregata Le Ventose i deset letova francuskih i američkih zrakoplova sudjelovalo je u istraživačkom području od 110 000 km2, koje se nalazi 1200 kilometara istočno od Martinika. Sada ćemo emitirati EGC poruke brodovima koji prelaze zonu potonuća. Na njima je da postave prilagođeni sat i da nam pošalju bilo koji novi element - izjavio je Philippe Bricquer po prekidu potrage.

Podsjetimo, havarija se dogodila 26. rujna u vodama Martiniquea, a brod je potonuo zbog jakog uragana. 

Oglasili se i iz Bourbona: Već četiri dana nema rezultata

- Bourbon i svi njegovi zaposlenici danas su u žalosti i želio bih ponoviti našu iskrenu sućut i punu podršku obiteljima i voljenima žrtava. Radimo u uskoj suradnji sa različitim dionicima kako bismo razumjeli činjenice i okolnosti ove tragedije. Na kraju, zahvaljujemo se cijeloj pomorskoj zajednici na mnogobrojnim znakovima solidarnosti, toliko dragocjenim u ovim teškim vremenima. Želio bih ponovno zahvaliti našim ekipama CROSS, posadi francuske mornarice i komercijalnim plovilima uključenima u operacijama pretraživanja - izjavio je predsjednik uprave BOURBON-a Gael Bodénès.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca