Obavijesti

News

Komentari 314

'Hrvati i Albanci braća? Vi se ne možete riješiti kompleksa'

Srbijanski ministar obrane kaže kako je " jedini kriterij da postanete braća s hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste sudjelovali u ubijanju Srba"...

VIDEO

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u subotu u Beogradu, u povodu izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o Hrvatima i Albancima, kako mu je izuzetno žao što se hrvatska politika ne može osloboditi dubokog kompleksa koji osjeća prema Srbiji i Srbima, prenose beogradski mediji.

"Jedini kriterij da budete braća s Hrvatskom jest da ste sudjelovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju pronaći neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i pronaći neku drugu vrijednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom", rekao je Vulin, komentirajući izjavu Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci "braća po oružju".

Vulin je ocijenio kako "sudjelovati u ubijanju Srba nije nešto zbog čega se treba bratimiti s nekim", a poglavito ne "ponositi se time što ste radili".

Aleksandar Vučić: Nisu nam potrebna braća već prijatelji

"Žao mi je što je to tako i što se hrvatska politika nije u stanju osloboditi tog dubokog kompleksa koji osjeća prema Srbiji", citiraju beogradske agencije Vulinovu izjavu novinarima.

Srbijanski ministar obrane kaže kako je "uvijek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterij da postanete braća s hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste sudjelovali u ubijanju Srba".

Grabar-Kitarović u svom se govoru parlamentarcima tijekom ovotjednog posjeta Tirani osvrnula i na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dvije zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

"Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno... Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti", rekla je ona i podsjetila na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu.

Reagirajući na tu izjavu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako "Srbiji nisu potrebna braća već prijatelji".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor