Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hrvati i Albanci braća? Vi se ne možete riješiti kompleksa'

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski ministar obrane kaže kako je " jedini kriterij da postanete braća s hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste sudjelovali u ubijanju Srba"...

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u subotu u Beogradu, u povodu izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o Hrvatima i Albancima, kako mu je izuzetno žao što se hrvatska politika ne može osloboditi dubokog kompleksa koji osjeća prema Srbiji i Srbima, prenose beogradski mediji.

"Jedini kriterij da budete braća s Hrvatskom jest da ste sudjelovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju pronaći neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i pronaći neku drugu vrijednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom", rekao je Vulin, komentirajući izjavu Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci "braća po oružju".

Vulin je ocijenio kako "sudjelovati u ubijanju Srba nije nešto zbog čega se treba bratimiti s nekim", a poglavito ne "ponositi se time što ste radili".

ODGOVOR KOLINDI Aleksandar Vučić: Nisu nam potrebna braća već prijatelji

"Žao mi je što je to tako i što se hrvatska politika nije u stanju osloboditi tog dubokog kompleksa koji osjeća prema Srbiji", citiraju beogradske agencije Vulinovu izjavu novinarima.

Srbijanski ministar obrane kaže kako je "uvijek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterij da postanete braća s hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste sudjelovali u ubijanju Srba".

Grabar-Kitarović u svom se govoru parlamentarcima tijekom ovotjednog posjeta Tirani osvrnula i na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dvije zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

"Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno... Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti", rekla je ona i podsjetila na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu.

Reagirajući na tu izjavu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako "Srbiji nisu potrebna braća već prijatelji".

Komentari (314)
  • Srpski političari su nesnošljivi i treba ih ignorirati i zabraniti u novinama objavljivanje njihovog širenja mržnje !

    21. 7. 2018,   14:58
  • Kako si sijao tako i žanješ. Sijali ste mržnju, požnjeli ste Oluju. I u pravu je Predsjednica. U Oluji su sudjelovali i Albanci. General Rahim Ademi, a bilo ih je još hrabrih, naše braće po oružju.

    21. 7. 2018,   15:02
  • A kad vi srbi govorite da su srbi i rusi braća mi se za to ne uzbuđujemo. Vama svaki klinac smeta: orao rukama, dva prsta, Thompson, branitelji itd. Ajd sjašite malo jer ste iskompleksirani i opterećeni drugima.

    21. 7. 2018,   15:17