Obavijesti

News

Komentari 35

Hrvati na brodu na Atlantiku spasili 4 jedriličara i - buldoga!

Hrvati na brodu na Atlantiku spasili 4 jedriličara i - buldoga!
12

S jedrilice su spasili troje francuskih državljana, majku, oca i dijete (16) te portugalsku državljanku koja im je ujedno bila i skiperica. S njima je bio i francuski buldog. Svi su prošli bez ozljeda

VIDEO

Brod MV Sunda grčkog brodara Seastar pod zapovjedništvom riječkog kapetana Ivana Veršića spasila je četvero jedriličara iz olujom zahvaćenog Atlantika 10. siječnja. Njihova je jedrilica ostala bez pogona, a uz četiri člana posade našao se i francuski buldog. MV Sunda prije tjedan dana doila obavijest da jedrilicu nose jaki vjetrovi i valovi visine četiri metra. 

- Uspostavili smo kontakt putem VHF radija i saznali da je s posadom sve u redu, jedino što su umorni. Dogovorili smo odgodu spašavanja za sljedeće jutro zbog vremenskih neprilika i noći. Nedugo potom uspostavili smo i prvi vizualni kontakt s jedrilicom, a cijelu noć ostajemo u blizini u slučaju hitnoće - objasnio je kapetan Veršić za Novi list. Osim njega, na MV Sunda plove još dvojica hrvatskih časnika - prvi časnik palube Ivan Moro iz Sinja te drugi časnik palube Saša Katavić iz Kaštela. 

Iduće jutros su pet puta morali prekidati akciju spašavanja zbog lošeg vremena. No, stalno su tražili najpovoljniji kurs da ih zaklone i približe brodu na što sigurniji način. Valovi su bili i dalje visoki četiri metra. 

- Uspijevamo zaustaviti brod dovoljno blizu njih i dobaciti im "Line Throwing App" i polako oko 15.05 sati su nam "alongside" sa desne bande kod štive broj 2. Uspijevamo jedrilicu zadržati desetak minuta, dok se posada nije prebacila na naš brod - opisao je Veršić. 

S jedrilice su spasili troje francuskih državljana, majku, oca i dijete (16) te portugalsku državljanku koja im je ujedno bila i skiperica. S njima je bio i francuski buldog. Svi su prošli bez ozljeda tijekom spašavanja. 

Jedrilica je napuštena, a posada se jučer popodne iskrcala u brazilskoj luci Macapa. Brod MV Sunda zatim nastavio putovanje Amazonom uzvodno i trenutno je na iskrcaju na Sanremu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa