Obavijesti

News

Komentari 85

Hrvati, pomozite: 'Zaveo mi je 12-godišnju kćer i nestali su...'

Hrvati, pomozite: 'Zaveo mi je 12-godišnju kćer i nestali su...'
1

Maria-Brigitte Henselmann i Bernhard Haase nestali su 2013. godine. Traže ih policije cijelog svijeta, pa i naša. Bernharda njemačka policija tereti za otmicu djeteta i seksualno iskorištavanje

VIDEO

Maria-Brigitte Henselmann iz Freiburga je početkom 2012. godine na internetu upoznala mladića (14) imena Karlchen. Ona je tada imala 12 godina. Dobro su se slagali i razumjeli.

U svibnju iste godine Marijinu majku je nazvala policija. Rekli su joj da Karlchen nije 14-godišnjak nego da se zove Bernhard Haase, da je u pedesetima i da je obiteljski čovjek. Monika Beisler je odmah razgovarala sa svojom kćeri. Maria joj je rekla da ona zna da Karlchen nije njezin vršnjak i da se sa muškarcem koji je od nje stariji 40-ak godina već nekoliko puta susrela, piše Stern.

Monika je upozorila kćer. No Maria ju nije slušala i nastavila je kontaktirati Bernharda. Par je flertovao i potajno se nalazio. 4. svibnja 2013. Monika je zadnji put vidjela kćer.

Istu je večer otišla na policiju i prijavila nestanak. Djevojku dosad nisu našli. Policija pretpostavlja da je dobrovoljno otišla s Bernhardom. No zakon je jasan. Policija je podigla međunarodnu tjeralicu. Za pomoć je zamolila i hrvatsku policiju.  

Bernharda traže zbog otmice djeteta i seksualnog prijestupa, a Mariju-Brigitte kao nestalu osobu. Prijatelji električara Bernharda opisuju kao uzornog obiteljskog čovjeka koji se jedno vrijeme aktivirao u politici, no njegova žena ga je još 2012. godine prijavila jer se predstavljao kao Karlchen i razgovarao na internetu s djevojčicama. Novinari su objavili brojne fotografije nestalih, pokrenuta je kampanja, uključilo se puno ljudi, no njima niti dalje nema traga.

Policija je posumnjala da par bježi u Škodi Octaviji i da je s njima pas imena Simba. Auto i psa pronašli su dva mjeseca nakon nestanka djevojke i muškarca na jugu Poljske. Tablice na automobilu su bile ukradene u Njemačkoj, a pas je bio vezan u jednom dvorištu. Uključila se i poljska policija koja je otkrila da su mještani duže vrijeme viđali Mariju i Bernharda.

Policija je dosad ispitala 1000 tragova. Monika Beisler također traži kćer. Napravila je internet stranicu i stranicu na Facebooku. Prije njezinog 17. rođendana napisala je:

- Znam da znaš da te nikada neću prestati tražiti. Naći ću te kako god znam. Sretan ti rođendan, ma gdje bila...

Iduće godine će Maria-Brigitte imati 18 godina i bit će punoljetna i od tog trenutka smije raditi što ju je god volja. No policija kaže da niti onda neće odustati od slučaja jer i dalje postoji sumnja na iskorištavanje djeteta. 

Maria-Brigitte Henselmann je visoka oko 165 centimetara i teška oko 62 kilograma. Ima smeđu kosu, plavo/zeleno/sive oči. U međuvremenu je napunila 17 godina.

Bernhard Haase je u svibnju 2013. imao 52 godine. Visok je 178 centimetara, jače tjelesne građe. U trenutku nestanka imao je smeđu prosijedu kosu i bio je polu ćelav. Ima smeđe oči.

Pozivamo građane, ukoliko imaju informacije o ovim osobama, da ih mogu dostaviti policiji na broj 192, na e-mail adresu policija@mup.hr. Također, sve informacije je moguće dojaviti i njemačkoj policiji, a kontakt možete pogledati ovdje , stoji na stranici nestali.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke