Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usred snažne oluje hrvatski su pomorci spasili čak 34 ribara

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 2

Posada tankera „Towada“ koju čime i Hrvati u velikom pothvatu spašavanja brodica koje je zahvatilo olujno nevrijeme u Indijskom oceanu spasili su više od 30 ribolovaca

Posada broda M/T „Towada“, japanske kompanije NYK, u srijedu navečer, 4. prosinca, za vrijeme večere, primila je poziv u pomoć s indijskih ribarskih brodica koje su se našle u velikoj neveri na Indijskom oceanu, prenosi Pomorski.net.

Prema informacijama koje imaju od izvora koji želi ostati anoniman, posadu tankera činili su i pomorci iz Hrvatske i s Filipina.

Kaže kako nevrijeme i nije bilo problematično za veliki brod kao što je „Towada“, nosivosti od 305 801 dwt-a, ali za ribarske brodove to je bila opasna situacija.

Ribarske su se brodice satima borile s velikim valovima nakon čega su uputile poziv u pomoć. Kapetan tankera i ostatak posade odmah su započeli SAR operaciju.

Potragu su otežavali veliki valovi i mrak. Tek nakon sat vremena potrage uočena je prva ribarica. Članovi posade tankera s nje su na brod uspjeli prebaciti desetak ribara. 

Ubrzo su uočene i spašene još dvije ribarice s 24 člana posade.

Članovi posade tankera „Towada“, kako to obično biva s časnim i požrtvovnim ljudima, ne žele se medijski eksponirati. Stoga vam donosimo samo najosnovnije informacije o nekima od njih: P.B. iz Dubrovnika, I.T. iz Splita, I.V. s Korčule i D.Ž. s Dugog Otoka.

 

Komentari (2)
  • Konačno nešto dobro za pročitati!!!Svaka čast našim pomorcima 👍🏻🙏

    9. 12. 2019,   09:04
  • bravo naši dalmatinski pomorci su najbolji i priznati po svijetu svaka čast , mirno more im

    8. 12. 2019,   22:01