Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvati u Venezueli: 'Prijateljica mi je umrla jer nema lijekova'

None Foto: Pixsell/DPA 2

Grozno je, prijateljica mi je umrla jer nema lijekova, rekla nam je to Ljilja Lončar, osnivačica udruge Zdenac, koja je trenutačno na humanitarnoj misiji u Venezueli

Nemamo hrane, sve trgovine su zatvorene, ne znam gdje ćemo nabaviti hranu. Najviše ispaštaju djeca, jako nam je teško, ispričala je Ljilja.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Molotovljevi kokteli, kamenje i paljenje barikada obilježili su sukobe u srijedu, za koju je Guaidó sazvao najveći prosvjed. Stanovnici Caracasa odazvali su se 1. svibnja njegovu pozivu na prosvjed, no nije uspio mobilizirati cijelu zemlju.

Jedna je osoba poginula, a 46 ih je ozlijeđenih u Caracasu, gdje je oporbeni čelnik pozvao na opći štrajk u pokušaju svrgavanja predsjednika Nicolasa Madura, koji uz sebe još ima vojsku te je obećao kazniti “izdajice” odgovorne za neuspjeli vojni puč, javljaju agencije iz Venezuele, koja je postala političko bojište Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Crisis in Venezuela GUAIDO ZOVE NA ŠTRAJK Prva žrtva sukoba u Venezueli: Djevojka dobila metak u glavu

Venezuelski institut za društvene sukobe objavio je da je 27-godišnja Jurubith Rausseo u srijedu navečer u bolnici umrla je od posljedica ranjavanja metkom u glavu, javlja agencija France Presse.

Rally against the government of Venezuela's President Maduro and to commemorate May Day in Caracas RASTE NAPETOST Žele da Maduro odstupi: Tisuće ljudi izašlo na ulice Venezuele

- Ulice su pune vojnika i tenkova. Pucaju jedni po drugima, jako je neizvjesno. Sve je zatvoreno, ništa ne radi, nitko ne ide na posao. Svi letovi su otkazani. Ne znam do kada će ovo trajati, neizdrživo je - rekla je Lončar i nastavila:

- U našu ustanovu dolaze jesti oni najsiromašniji. Hrane imamo još za nekoliko dana, a što ćemo nakon toga, stvarno ne znam. Pokušavamo nabavljati preko veza i nekih trgovina koje još ponešto imaju, ali jako je teško. I one trgovine koje imaju hranu prodaju je po jako visokim cijenama pa je ne možemo kupovati - rekla je ljiljana Lončar. Guaidó je u utorak pozvao na svrgavanje Madura, no pokušaj nije uspio jer su glavni vojni zapovjednici ostali uz socijalista Madura.

- Promjena je započela, nema povratka. Nastavit ćemo na ulici, sve dok ne postignemo slobodu - uzviknuo je Juan Guaidó, vođa oporbe.

Komentari (95)
  • samo sam došao vidjeti koliko komentara leftarda, užas koliko smo zatucani i koliko socijalistzičkih pasa ima tu

    2. 5. 2019,   19:03
  • Ajmo još malo o "americi" i glupostima... Hrane i lijekova nema već jako dugo. Ali glavno da su "Chavisti" namireni. Pa kćer bivšeg predsjednika (kad su joj našli milijune na računu) je rekla da je to ona zaradila na Avonu 😂😂 Jedina sreća im je što nemaju hdz-maniju... Ni trave ne bi bilo

    2. 5. 2019,   18:20
  • Opet će rusi napraviti drugu Kubu ..zemlju očaja i beznađa...Čile se riješio Aljendea i postao bogata zemlja...

    2. 5. 2019,   19:07