Obavijesti

News

Komentari 49

U Hrvatskoj uhitili Crnogorce: Likvidirali muškarca u Cetinju?

U Hrvatskoj uhitili Crnogorce: Likvidirali muškarca u Cetinju?
1

Laličić i Marković tijekom saslušanja nisu odgovarali na pitanja istražitelja, a trenutno su u ekstradicijskom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje Crnoj Gori, pišu Vijesti

VIDEO

Hrvatska policija uhitila je dvojicu crnogorskih državljana osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu koje se povezuje s ratom dvaju kriminalnih klanova u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog, koje se dogodilo u Cetinju sredinom lipnja, objavili su u petak crnogorski mediji.

Kako pišu Vijesti, u Šibeniku su u srijedu na osnovu tjeralice crnogorskog Interpola uhićeni Pero Laličić (21) kojeg policija u Crnoj Gori sumnjiči da je izravni počinitelj ubojstva Bogdana Milića u Cetinju 11. lipnja i Mitar Marković (25) koji se tereti za poticanje na ubojstvo i pomaganje nakon izvršenog kaznenog djela.

- Dvojica crnogorskih državljanina zatečeni su na području naše policijske uprave i proslijeđeni su na daljnje postupanje u drugu policijsku upravu - potvrdila nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor ne želeći otkrivati više detalja.

Kako pišu podgoričke Vijesti, kod njih su pronađeni falsificirani hrvatski dokumenti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Laličić i Marković tijekom saslušanja nisu odgovarali na pitanja istražitelja, a trenutno su u ekstradicijskom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje Crnoj Gori, pišu Vijesti pozivajući se na izvor iz vrha crnogorske policije.   

Bogdan Milić, za kojeg policija u Crnoj Gori vjeruje da je blizak 'Škaljarskom kriminalnom klanu', ubijen je dok je sjedio u lokalu 'Portun' u centru Cetinja. Na njega su pucala dvojica napadača sa silikonskim maskama na glavi. Tom prilikom ranjena su tri gosta istog lokala koji su sjedili za susjednim stolom.  

U petogodišnjem ratu između dva najjača kriminalna klana u Crnoj Gori - kavačkog i škaljarskog - do sada je ubijeno najmanje 40 ljudi, među kojima su najmanje četiri slučajne žrtve.

Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Španjolskoj Valenciji nestao teret od 200 kilograma kokaina.

U Hrvatskoj se skrivao i Miloš Radonjić, koji se smatra visokorangiranim članom 'Kavačkog kriminalnog klana'. On je uhićen krajem srpnja u Slavonskom Brodu zbog krivotvorenja dokumenata. Kako je Hini ranije priopćeno iz crnogorskog ministarstva pravosuđa, Crna Gora će uskoro zatražiti njegovo izručenje.

Mediji u Hrvatskoj ranije su objavili da je Radonjić uhićen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtjev za izdavanje putovnice u Novoj Gradiški.

Nakon uhićenja priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu 'radi osiguranja prisustva u kaznenom postupku koji se protiv Miloša Radonjića vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznenog djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga'.

Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za posljednji pokušaj njegova ubojstva policija i tužiteljstvo terete dvojicu članova suprotstavljenog 'škaljarskog klana'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1