Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvati vozili svinje u prikolici i nisu im dali vodu: Dvije uginule

Budući da su svinje vozili u vrlo lošim uvjetima, policija je Hrvatima napisala kazne. Svinje su vodom osvježili vatrogasci i pregledali su ih veterinari

Policija je zaustavila hrvatske prijevoznike u petak na autocesti A3 kod Altdorfa u okrugu Nürnberga nakon što su dobili više poziva zabrinutih građana. Dvojica Hrvata su, naime, u kamionu s prikolicom vozili nekoliko stotina svinja.

Temperature su bile visoke, a policija je utvrdila da svinjama nisu dali vodu. Dvije svinje su uginule, a desetak ih je bilo ozlijeđeno. Njih su zbog teških ozljeda morali eutanazirati. Veterinari još utvrđuju da li su svinje ozlijeđene tijekom prijevoza ili su ozljede nastale ranije.

Došli su i vatrogasci koji su svinje osvježili vodom. No budući da je temperatura i dalje bila previsoka, svinje su odvezli u veterinarske prostorije, istovarili ih i pregledali.

Nakon što su vozači osigurali vodu za životinje, a temperatura u prikolici se spustila, mogli su u subotu rano ujutro nastaviti put za Hrvatsku, piše Fenix Magazin.

Hrvate su prije toga ipak dobili novčane kazne. 

Komentari (19)
  • Ja bi njih stavila u kamion bez vode i vozila barem 24 sata okolo naokolo. To nisu ljudi, to su (nemam rijeci kojima ih mogu opisati a da ne uvrijedim kakvu jadnu zivotinju ili neduznog bolesnika). Fuj. Dno dna.

    31. 7. 2019,   11:00
  • Do Hrvatske bi većina uginula, al klaonica bi ih svejedno preuzela i obradila meso

    31. 7. 2019,   11:25
  • Pa šta se čudimo kad i malu djecu ostavljamo u autima na temperaturi od 40 stupnjeva.

    31. 7. 2019,   11:07