Obavijesti

News

Komentari 23

Hrvatica još traži nestalu kćer: 'Naći ćemo samo mrtvo tijelo'

Hrvatica još traži nestalu kćer: 'Naći ćemo samo mrtvo tijelo'
7

Njemačka: 25. rujna 2006. Georgine Krüger imala je 14 godina. Vraćala se iz škole, izašla iz busa i samo 200 metara od kuće netragom je nestala. Otada ju traže. Policija je sada dobila novi trag...

VIDEO

Georgine Krüger policija traži već 12 godina. Nedavno su dobili novi trag zbog kojeg su počeli pretraživati područje Brieselang u Brandenburgu na kojem se nadaju da bi mogli pronaći tragove nestale djevojke.

Tog 25. rujna 2006. godine Georgine je imala samo 14 godina kada je izašla iz autobusa u dijelu Berlina zvanom Moabit i nestala. Zadnji put je viđena u ulici Stendaler nekoliko metara od kuće. Istražitelje je trag sada odveo u područje šume u blizini Brieselanga. Tamo su počeli u četvrtak prijepodne pretraživati područje koje je veliko oko 5000 kvadratnih metara. Podigli su i dron u zrak te doveli tri psa za potragu.

Suche nach der vermissten Georgine Krüger

- Nažalost s velikom vjerojatnošću moramo pretpostaviti da možemo pronaći samo njezino mrtvo tijelo - rekao je glasnogovornik policije Thomas Neuendorf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Suche nach der vermissten Georgine Krüger

Policija je naime, prije nekoliko tjedana dobila poziv, piše Bild.  

- Anonimna osoba nam je dala vrlo detaljne podatke o spomenutom području da smo ga odlučili pretražiti - kažu. 

Voljela je plesati i glumiti

- Sva potraga dosad nije urodila plodom - rekao je za Tagesspiegel 2007. Tomislav, polubrat nestale Georgine koji danas ima 33 godine.

Njezina majka Vesna (54), sestra Michelle (18) i on te ostala rodbina i dalje se nada i mole da se Georginu pronađe. Policija godinama sumnjala da je ona žrtva zločina.

Kobnog dana, još oko 14 sati, bila je dostupna na mobitel. Tada je kratko razgovarala s prijateljicom. No, na samo 200 metara od kuće odjednom je nestala i njezin je mobitel tada isključen.

Stotine policajaca sa psima za potragu su pretraživali područje čak dva tjedna. Pregledali su 300 kuća, podruma, tavana, hale tvornica... Stavili su plakate s fotografijama nestale djevojke i njezinim opisom, dobili su 150 poziva građana, ali Georgine nisu našli. 

- Možda su ju negdje zatvorili i ne može izaći van - rekao je Tomislav novinarima 2007. godine. Rekao je i kako nije moguće da je Georgine sama nekuda pobjegla.

Georgine je uvijek bila sretna djevojka koja je sanjala o tome da postane plesačica ili glumica. Na dan kada je nestala Georgine je imala termin za casting u seriji i Tomislav je siguran da ga ne bi propustila. 

- Najgora je ta neizvjesnost koja nas muči - zaključio je Tomislav. 

Očajna sestra moli za pomoć: 'Danijela je nestala u Berlinu!'
Očajna sestra moli za pomoć: 'Danijela je nestala u Berlinu!'

Majka Vesna: Svaki dan mislim o svojoj Gini. Znam da je još živa...

Majka Vesna i njezina kći Michelle su se u međuvremenu preselile na jug Berlina. 

- Nisam više mogla podnijeti staru sredinu. Svaki dan mislim o svojoj Gini. Jutros smo za nju zapalile svijeću. Milijun puta sam razmišljala o tome gdje bi Gina mogla biti. Znam da je još živa - rekla je majka Vesna novinarima Bilda 2013. godine. 

Policija je na početku potrage ponudila 5000 eura za informaciju koja bi mogla dovesti do pronalaska nestale djevojke.

Ispitali su njezine prijatelje, kolege iz škole, njezine internet kontakte i veze s rodbinom u Hrvatskoj kao i u gradu Peine u kojoj je obitelj Krüger živjela prije nego se odselila u Berlin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji