Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatica spasila djecu: 'Bile su to njene zadnje minute života'

None Foto: Google Maps/Facebook

Hrvatica Antonela Kmet je prije dva tjedna u Italiji spasila svoju djecu od naleta auta. Njih je odgurnula sa 'zebre', a sebe je prepustila udaru i završila u komi. Nažalost, liječnici je nisu uspjeli spasiti

Svi smo bez teksta. Nema riječi koje mogu opisati našu tugu. Ozljede koje je zadobila bile su preteške - rekao je jedan od daljnjih rođaka Puljanke Antonele Kmet.

Ona je prije dva tjedna sa svojih dvoje djece prelazila ulicu u talijanskom mjestu Pieve di Soligo. U tom trenutku na njih je naletio automobil koji je vozila 87-godišnja vozačica. Antonela je u posljednji trenutak uspjela gurnuti svoju djecu sa pješačkog prijelaza, a sebe je prepustila udaru automobila.

Hitno je prebačena helikopterom u bolnicu, ali u komi u kojoj je potom ostala dva tjedna. Puna dva tjedna liječnici u Trevisu su pokušavali sve da spase Antonelu. U jednom trenutku, pojavio se tračak nade, ali nije potrajao.

- Jedan dan iznenada se probudila i zaplakala. Suze su joj navrle na oči. Taj tračak nade brzo je splasnuo. Bile su to posljednje minute njezina života - dodao je rođak.

Antonela je inače u Italiji radila kao teta u vrtiću i tog kobnog dana je pokupila djecu iz škole te ih vodila u slastičarnicu. Antonelini sugrađani imaju samo riječi hvale za nju.

Vozačica automobila se nakon nesreće pravdala policiji kako nije vidjela pješake jer joj je smetalo Sunce.

- Nisam vidjela troje pješaka na zebri. Doista nisam. Sunce koje je tog trenutka bilo na zalasku bliještalo mi je u vjetrobransko staklo. Poštujem prometne znakove, pravila i ne vozim brzo - izjavila je vozačica.

Iako je uspjela gurnuti svoju djecu sa prijelaza, i ona su zaradila ozljede i tek su nedavno otpuštena iz bolnice

Majka hrabrosti, kako su je prozvali talijanski mediji, biti će pokopana ovoga četvrtka na pulskom groblju.

Komentari (138)
  • Dovoljno je procitati 87 godišnja vozacica...svaki daljnji komentar je suvisan

    10. 10. 2017,   09:27
  • Da se mene pita ( a strastveni sam ljubitelj automobila i voznje) - sa navrsenom 75om godinom zivota, oduzeti trajno vozacku dozvolu - SVIMA ! Naravno, onima mladjima (od 50, 60, tj. svima).. . rigorozne psihofizicke provjere, pa ako prodju rigorozni test, produziti im vozacku na max 2 godine. ali kao sto rekoh, sa navrsenih maksimalno 75 - nema vise voznje i fertik.

    10. 10. 2017,   10:05
  • Malo sam isao pogledati slike mjesta nesrece. Ovako - do desetak , maksimalno petnaest metara prije zebre na kojoj je baba zgazila Antonelu - cesta je u SJENI zgrade koja je uz samu cestu. Dakle, 87mo godisnjakinja nije vidjela petnaest - dvadesetak metara ispred sebe ljude na pjesackom, makar joj tog trenutka sunce NIJE SIJALO U OCI !!!!!

    10. 10. 2017,   10:55