Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatima lošiji proizvodi: U EU neće biti građana drugog reda!

None Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Europa mora disati s oba plućna krila, s istočnim i zapadnim članicama. U Europi ne smiju postojati građani i potrošači drugog reda!, rekao je predsjednik Europske komisije

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker je u svom  obraćanju Europskom parlamentu u godišnjem govoru o stanju Unije po prvi put s najviše razine EU osudio problem različite kvalitete proizvoda za tržišta novijih i starijih država članica EU.

- Europa mora disati s oba plućna krila, s istočnim i zapadnim članicama. U Europi ne smiju postojati građani i potrošači drugog reda! Neprihvatljivo je da dio građana kupuje proizvode lošije kvalitete, svi građani moraju imati isto ribe u ribljim štapićima, kakaa u čokoladi. Imamo zakone, moramo ukinuti takvu praksu, kazao je Juncker.

- Apsolutno sam presretna jer je borba koju sam započela s češkom zastupnicom Olgom Sehnalovom, od početaka kad su se čula samo naša dva glasa, došla do  najviše razine gdje ju u svom govoru o stanju EU spominje i predsjednik Juncker. Ovo je veliko postignuće jer određuje smjer EU po ovom problemu i označava snažnu političku volju da se riješi, kazala je Biljana Borzan koja je odmah po završetku svog istraživanja za hrvatsko i njemačko tržište rezultate poslala u Europsku komisiju.

Podsjećamo, Borzan je na istraživanje potrošila gotovo sav svoj budžet koji na raspolaganju ima svaki europarlamentarac, a rezultati su pokazali da su proizvodi u Hrvatskoj lošije kvalitete, ali i skuplji.

- Moj posao je da EU radi za ljude. Svi naši napori, borba Davida i Golijata rekla bih, danas su rezultirali ovom snažnom političkom podrškom. Znam da su neki projekti u Komisiji već u pokretu. Ovo je jako dobra vijest za sve naše građane koji se osjećaju kao potrošači drugog reda - kaže Borzan. 

Komentari (26)
  • EU je ucjenjivačko-pljačkaška tvorevina . Ti prestani balabrati jer su vam državice kao što je naša odličan kontejner za EU .

    13. 9. 2017,   11:54
  • U ponedjeljak kupim kuhalo češkog proizvođača, upalim ga kući i umalo mi plane kuhinja,vratim ga nazad i idem zamjenit za drugi,kažem trgovcu da ga isprobam na licu mjesta,drugi učini isto,trećeg probamo i isto,i sad ja kažem trgovcu nije me briga za kuhalo,ali može nekome planut stan,a kaže on tu ja sam nemoćan,znam da je,ali zato naše glavešine su moćne jedino derat po svom narodu a sve ostale stvari su nebitne

    13. 9. 2017,   12:49
  • neće biti drugog reda već trećeg u kojima i jesmo

    13. 9. 2017,   12:16