Obavijesti

News

Komentari 124

Hrvatima uzeli dokumente na granici pa ih 'vratili' Bugarima

Hrvatima uzeli dokumente na granici pa ih 'vratili' Bugarima
1

Ni Švabo nije što je nekada bio: Autobus pun Hrvata zapeo je na granici između Austrije i Njemačke. Granični policajci su pregledavali putovnice te ih ostavili u autobusu bugarskih tablica

VIDEO

Autobus pun Hrvata zapeo je u noći na srijedu na granici između Austrije i Njemačke zbog šlampave granične policije. Pregledavali su putovnice i dokumente te potom ih ostavili u autobusu bugarskih tablica.

- Naša noćna mora počela je oko 2 sata, kad su njemački policajci ušli u autobus. Bili smo na prijelazu Walserberg kraj Salzburga i odlučili su nas sve pregledati - rekao nam je jedan od razočaranih putnika koji je želio ostati anoniman. Polovinu ljudi pogledali su površno. Vidjeli su njihove osobne i putovnice, a jednog su izveli iz autobusa i nisu mu dali u državu. No potom su policajci, vjerojatno kako bi si olakšali posao, uzeli dokumente 17 putnika i napustili autobus.

- Nisu se vraćali nazad, dokumente nisu vratili, a nisu nam ni dali da se udaljavamo od autobusa. Nismo mogli ni otići obaviti nuždu - prepričao je putnik. Na konstantna pitanja policajcima gdje su im putovnice nisu željeli odgovoriti. Tek su poslije priznali da su ih zabunom ostavili u drugom autobusu. Drugi problem je bio taj što su taj drugi autobus iz Bugarske pustili i bio je već daleko od granice. Koliko su putnici uspjeli doznati, policajci su organizirali pravu potjeru te su Bugare zaustavili nakon 80 kilometara.

- Cijelo to vrijeme čekanja nisu zaustavili ni jedan autobus koji je ulazio u Njemačku. Dokumente su vratili tek oko 5.20 i nisu se ispričali - kaže putnik. Tek su svakome od njih dali potvrdu da su čekali na granici i da to mogu predati na poslu.

- Brine nas sve što nitko ne zna što je bilo s dokumentima i je li ih netko fotografirao. Ako jesu, s fotografijama mogu u Njemačkoj dići i kredit - razočaran je putnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca