Obavijesti

News

Komentari 42

'Priča je za mene završila iako mi se Turudić nije ispričao'

'Priča je za mene završila iako mi se Turudić nije ispričao'
4

Branko Hrvatin je odlučio da protiv Turudića neće pokrenuti postupak. Kaže i da se Šprem nije miješao u sudbenu vlast. Šprem kaže da je time priča za njega završila

VIDEO

Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda je odgovorio na pitanje Borisa Šprema, predsjednika Sabora, koji mu se požalio na ponašanje Ivana Turudića, predsjednika Županijskog suda u Zagrebu. Hrvatin je odgovorio kako nije našao osnove za pokretanje postupka protiv Turudića. Naveo je i kako se kao predsjednik Vrhovnog suda uvijek zalagao da suci svoju dužnost obavljaju u skladu s najvišim etičkim standardima.

- To znači da se u postupku pred sudovima sve osobe, bez obzira na svojstvo u kojem se pojavljuju, moraju uvažavati i tretirati s poštovanjem - odgovorio je Hrvatin. 

Hrvatin je zaključio i kako se Šprem svojim izjavama nije miješao u sudbenu vlast. 

Šprem je nakon što je dobio Hrvatinov odgovor u petak u popodne dao izjavu za novinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobio sam od Vrhovnog suda potvrdu da se nisam miješao u sudbenu vlast i time sam zadovoljan. Iako nisam dobio Turudićevu ispriku, priča je za mene završila - rekao je Šprem. 

Turudić je podsjetimo Luki Bebiću, dok je svjedočio u procesu koji se vodi protiv Ive Sanadera, u jednom trenutku rekao da se pristojno ponaša jer mu ovo nije Sabor. 

Šprema je ta izjava naljutila te je rekao da je Turudić  uvrijedio Sabor. Tražio je ispriku. Turudić mu je poručio da se ne miješa u pravosudnu vlast i rekao da se neće ispričati. Nakon toga se Šprem potužio Hrvatinu.   

Josipović: Grane vlasti se moraju međusobno uvažavati

Predsjednik države Ivo Josipović je u petak komentirao svađu između Borisa Šprema i Ivana Turudića. Rekao je kako je vrlo važno imati civiliziranu komunikaciju među granama državne vlasti koja mora polaziti od međusobnog uvažavanja. 

- Neke od tih izjava nisu možda bile najsretnije, one možda nisu povod za veliki rat, ali mislim da se mora paziti da se nikoga, pa ni pripadnike druge vlasti, a Sabor jest vrhovno zakonodavno i političko tijelo u Republici Hrvatskoj, ne omalovažava - rekao je Josipović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag