Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska će danas dobiti pozivnicu za NATO savez

None Foto: AFP

Nakon što se odluka o pozivnici i službeno potvrdi predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader u prijepodnevnim satima će se pridružiti sastanku

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a okupili su se u četvrtak ujutro u Bukureštu na sjednici Sjevernoatlantskog vijeća, na kojoj će pozvati Hvatsku da se priključi Sjevernoatlantskom savezu.
Nakon što se odluka o pozivnici i službeno potvrdi, predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader u prijepodnevnim satima će se pridružiti sastanku čelnika 26 zemalja članica. Kako je u srijedu navečer izjavio glasnogovornik NATO-a James Appathurai, saveznici su se suglasili da se pozivnica za članstvo uputi Hrvatskoj i Albaniji. A što se Makedonije tiče, Grčka ne pristaje dok se ne riješi spor oko imena te zemlje. No sve članice, uključujući i Grčku, žele da Makedonija što prije uđe u Savez, ali kad ispuni tražene uvjete, što je u ovom slučaju pitanje imena, rekao je Appathurai.

Komentari (10)
  • Kako netko može biti toliko glup da misli da Bush i cijela NATO \"elita\" žele Hrvatsku u svoje okrilje zbog toga što je to za naše dobro. Jedino zašto je Hrvatska potrebna je da naši \"sinovi\" posluže kao \"mete\" za razne terorističke skupine diljem svijeta gdje Amerika vodi svoje bitke za svoje interese i za instaliranje vojnih baza na našem lijepom Jadranu. Niti jedan normalan Hrvat to ne bi trebao željeti, međutim naša bajna vladajuća struktura niti ne misli na dobrobit nas Hrvata već samo svoju. Umjesto da trošimo grdne milijarde na članstvo u NATO-u, bolje bi nam bilo da gradimo bolnice, škole, dječje vrtiće, te da uložimo u demografsku obnovu Hrvatske.

    3. 4. 2008,   10:14
  • kak budemo vazni danas?! to je isto kao kak da dobijes pozivnicu za vjencanje na koje ti se ne ide jer ti mladenci nisu bas nekaj i pitanje je dana kad ce se rastati

    3. 4. 2008,   10:59
  • E ako ova dvojica seronja prihvate poziv, ja cu traziti politicki azil u Srbiji, valjda ce mi oprostiti grijehe iz mladosti, ali ovo je najveca glupost koja je do sad napisana, sa Albanijom, e ti gospe pa u toj siptarlandu nemaju nikakvu ni vojsku ni drzavu, ali mi smo na istoj razini sa njima prema NATO u , ta to ne zelim trpiti.

    3. 4. 2008,   09:56