Obavijesti

News

Komentari 0

Hrvatska liječnička komora dodijelila nagrade najboljima

Hrvatska liječnička komora dodijelila nagrade najboljima
1

Godišnje nagrade za 2018. HLK dodjeljuje pojedincima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije

VIDEO

Pedijatrijski kardiolog iz KBC-a Rijeka Neven Čače koji je sredinom studenoga prvi u Hrvatskoj s timom kolega izveo minimalno invazivni zahvat na srcu kod petero djece dobitnik je nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje koje mu je u utorak dodjelila Hrvatska liječnička komora (HLK).

Godišnje nagrade za 2018. HLK dodjeljuje pojedincima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Osim priznanja za najzapaženije stručno ostvarenje, HLK nagrade dodjeljuje u još tri kategorije – za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke; za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika te za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti.

Priznanje za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke dodijeljeno je dječjem psihijatriju iz KBC-a Split Tomislavu Franiću koji je imao značajan broj znanstvenih radova proizašlih uglavnom iz projekta 'MILESTONE' u kojemu je glavni istraživač za Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isto priznanje dodjeljuje se mladim znanstvenicima životne dobi do 40 godina, a ovogodišnji dobitnik je specijalist epidemiologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Mario Šekerija koji je kao jedan od autora istraživanja objavio je 17 članaka u međunarodnim znanstvenim časopisima.

Nagrada za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika u 2018. pripala je saborskoj zastupnici i predsjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenji koja je aktivno zagovarala interese liječništva i zdravstvenog sustava.

Priznanje za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti dodjeljena je novinarki Sandri Erak, koja je kao urednica i voditeljica emisije 'Izaberi zdravlje' Hrvatskog radija obradila niz tema važnih za liječništvo i funkcionalnost zdravstvenog sustava.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag