Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska padobranka poginula je na natjecanju u Sloveniji

Prema neslužbenim informacijama imala je pri skoku u skupini 10 padobranaca teškoće s glavnim padobranom, koji je odbacila u zraku, a rezervni padobran nije uspjela otvoriti

Hrvatska padobranka (34) iz Istre smrtno je stradala u nedjelju na sportskom aerodromu Bovec u Sloveniji, gdje je ovaj tjedan nastupilo stotinjak padobranaca u skokovima iz aviona s 4000 metara visine. 

U tijeku je policijska istraga, a prema neslužbenim podacima koje su prenijeli mediji, hrvatska padobranka imala je pri skoku u skupini 10 padobranaca teškoće s glavnim padobranom, koji je odbacila u zraku, a rezervni padobran nije uspjela otvoriti.

O nesreći su obaviješteni istražitelji koji se bave zrakoplovnim nesrećama, dežurni istražni sudac te nadležno državno tužiteljstvo.

Pilot: Još sam u šoku

Poginula žena bila je iskusna sportska padobranka. Iskočila je iz zrakoplova u kojem je bilo još devet padobranaca, a pilot Damijan Cehner kaže da je još u šoku. On nije saznao za nesreću sve dok nisu sletjeli. Tad je vidio ljude okupljene oko 34-godišnjakinje na aerodromu Bovec. 

- Tek kasnije sam saznao što se dogodilo. U zraku ste pola sata. Vi jednostavno ne znate što se tamo događa - rekao je Cehner za Slovenske novice.

Foto: Ilustracija

Komentari (91)
  • inace je to jako lijep sport... ako se padobran otvori.. ako ne jbg...

    11. 6. 2017,   21:48
  • Adrenalinski ovisnici znaju u što se upuštaju i što ih možda čeka na kraju uzbuđenja. Da ne postoji smrtna opasnost ne bi im bilo uzbudljivo.

    11. 6. 2017,   21:18
  • držat se zemlje....da smo trebali letjeti imali bi smo krila...

    11. 6. 2017,   22:42