Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hrvatska politika treba osuditi ponašanje Milorada Pupovca'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić ocijenio je u petak kako Hrvatska ne bi smjela dopustiti srpsko i antifašističko arbitriranje o hrvatskoj povijesti i nacionalnom identitetu, uključujući i NDH

Govoreći o nedavnom incidentu u kojem su kod Knina napadnuti pripadnici srpske nacionalne manjine, Đapić je na konferenciji za novinare rekao da je i prije nego što je lokalna policija mogla bilo što ustvrditi o okolnostima toga događaja Milorad Pupovac sa "svojom velikosrpskom falangom" krenuo u uspoređivanje današnje Hrvatske s NDH i fašizacijom.

Zagreb: Sabor raspravljao o Pomorskom zakoniku ZA KAZNENI PROGON HVIDRA traži ispriku Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om

Današnja Hrvatska ne smije pristajati na srpsko potenciranje hrvatske državnosti isključivo uz nastanak NDH, rekao je Đapić i ustvrdio kako je NDH bila i "izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda i vid državnosti u tadašnjim okolnostima, čega se današnja Hrvatska nikako ne smije ni sramiti, ni odricati, ni pristajati na antifašističke i srpske ocjene".

'Treba osuditi i  političko srbovanje u Hrvatskoj'

Umjesto da se hrvatska politika ispričava i osuđuje hrvatsko nasilništvo prema njihovim zahtjevima, trebala bi trajno i zauvijek osuditi "srpsko nasilje, barbarizam, agresivnost i civilizacijsku malignost", kao i antifašizam.

Treba osuditi i spriječiti politiku i ponašanje Milorada Pupovca, političko srbovanje u Hrvatskoj, iskorijeniti njihovu političku i organizacijsku strukturu, a antifašistima dati mjesto koje im pripada, sramno mjesto u hrvatskoj nacionalnoj memoriji, daleko od države, državnog proračuna, državnom osudom zločinačke paradigme na kojoj djeluju, ustvrdio je Đapić.

Split: Konferencija za medije stranke Desno Ante Đapića ANTO ĐAPIĆ: 'Hrvatska mora razbiti mitove i zamrznuti skup u Jasenovcu'

- Sramotno je pročitati vijest da u jeku velikosrpske histerije zbog navodne srpske ugroženosti nakon Knina, zbog običnog verbalnog sukoba oko parkirnog mjesta s etničkim Srbinom hrvatski čovjek bude pritvoren, dok Hrvatskom slobodno šeta tisuće silovatelja, koljača i zločinaca svih vrsta, nedodirljivih i zaštićenih samo zato što su Srbi -  rekao je Đapić.

Optužio je vlast da time "ohrabruje četnikovanje i srbovanje po Hrvatskoj, što sigurno vodi eskalaciji problema", pa on ne sumnja da će doći do "eskalacije i stihijskog samoorganiziranja naroda, što vodi ka nesagledivim posljedicama".
 

Komentari (68)
  • E kad to kaže junak domovinskog rata sa prve linije obrane prema Sloveniji, ondaK je taK.

    30. 8. 2019,   16:27
  • e moj Đapiću, kad osudiš SVE koji potiču na mržnju, onda ćeš biti čovjek

    30. 8. 2019,   15:45
  • Javio se lijencina I parazit koji je cijeli zivot na.grbaci poreznih obveznika I on ima nekome nesto reci. Sikter tamio u Bujicu u istureno odjeljenje umobolnice Vrapce pa s kratkim biljancem lijeci frustracije

    30. 8. 2019,   18:22