Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska pošta će dostavljati pakete i u nedjelju 23. prosinca

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

VELIKI OPERATIVNI IZAZOV: U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima

Poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete i u nedjelju, 23. prosinca, priopćila je u utorak Hrvatska pošta. 

- U nedjelju, 23. prosinca, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske. Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen - kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako takav rast predstavlja velike operativne izazove, pa će Hrvatska pošta pakete dostavljati i tijekom nedjelje.

Podsjeća se da je, radi pružanja većeg opsega kvalitetnih poštanskih usluga, prošle godine uloženo 62 milijuna kuna u šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka kojim su znatno unaprijeđeni poštanski procesi, a dodatnih 67,5 milijuna kuna investirano je u stroj za sortiranje paketa koji će biti postavljen u novom sortirnom centru.

Izgradnja novog sortirnog centra približava se kraju, a tijekom 2019. godine pokraj Velike Gorice će preseliti oko 1700 radnika Hrvatske pošte, najavljuju iz pošte.

- U novim prostorima i sa suvremenom tehnologijom svi procesi rada s pošiljkama bit će jednostavniji, učinkovitiji i brži. Uz pomoć novog stroja, samo u sat vremena moći će se razvrstati i do 15.000 različitih paketa, teških od sto grama do 30 kilograma - kaže se u priopćenju.

Do preseljenja u te nove prostore, poštanske pošiljke sada se razvrstavaju na zagrebačkom Jankomiru gdje se nalazi sortirnica za velike korisnike i područje Grada Zagreba te sortirnica za pakete Hpekspresa. U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima.

Komentari (13)
  • Da su uložili bar nešto u ljudstvo.

    18. 12. 2018,   16:32
  • Baš ce dostavljati pakete nedeljom, samo ce ubacivati obavjesti o pristiglom paketu "jer vas poštar nije našao doma"

    18. 12. 2018,   15:22
  • Dasta ce ne rade ni radnim danom

    19. 12. 2018,   10:20