Obavijesti

News

Hrvatska pošta uvela novi način nagrađivanja zaposlenika

Hrvatska pošta uvela novi način nagrađivanja zaposlenika
4

U skladu s razvojnom Strategijom Pošta 2022. Hrvatska pošta kontinuirano podiže kvalitetu upravljanja ljudskim resursima u čijem su središtu njeni zaposlenici i temeljne poštanske vrijednosti – povjerenje, proaktivnost i izvrsnost.

Svjesna činjenice da upravo zahvaljujući svojim predanim zaposlenicima uživa puno povjerenje hrvatskih građana, Hrvatska pošta trajno je usmjerena na nagrađivanje proaktivnih zaposlenika i kvalitetno obavljenog posla.

Hrvatska pošta je prije dvije godine uvela novi način nagrađivanja zaposlenika te im je na temelju individualnih ciljeva i godišnjih ocjena radnog učinka počela uplaćivati nagrade u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond. U svibnju ove godine pokrenut je novi sustav nagrada za dio radnika na operativnim radnim mjestima koji svojim radom aktivno osnažuju kulturu postizanja rezultata – mogućnost varijabilnog dodatka uz redovnu plaću. Upravo na ovaj način, ovisno o rezultatima rada, radnici Hrvatske pošte mogu svaki mjesec ostvariti dodatne uplate te na taj način povećati svoja primanja. 

Zadovoljni radnici prioritet su Hrvatske pošte

Stvaranjem poticajnog radnog okruženja te provedbom konkretnih mjera za zadržavanje postojećih kao i privlačenje novih kadrova, Hrvatska pošta zaposlenicima nudi više od radnog mjesta. Zadovoljstvo ovim načinom nagrađivanja doprinosa u postizanju izvrsnosti kompanije prepoznali su i zaposlenici kojima mogućnost varijabilnog dodatka predstavlja dodatan vjetar u leđa za postizanje još boljih rezultata. 

Upravo zahvaljujući sinergiji zadovoljstva, motivacije i proaktivnosti zaposlenika te radnog okruženja koje prepoznaje i adekvatno nagrađuje svoj najveći oslonac i snagu, Hrvatska pošta uspješno ispunjava svoju misiju – biti građanima na usluzi. 

Miroslav Milić, vozač, Osijek: Nagrađivanje sam doživio kao potvrdu za dobar rad i poticaj za dalje. Posao ću i dalje obavljati jednako odgovorno, samo sada s većim zadovoljstvom. Ovakav sustav je dobar i odličan motivator svima nama.


 
Dario Lopac, vozač, Rijeka:Nagrađivanje se obistinilo, što je izazvalo jako pozitivne reakcije. Napokon smo i mi vozači prikoličari dobili svojevrsnu potvrdu, a ja ću i dalje savjesno raditi. Ova mjera ulila je i optimizam među kolege koji zato ostaju u Pošti.“


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke