Obavijesti

News

Komentari 17

'Hrvatske tvrtke trebale bi se okušati na kineskom tržištu...'

'Hrvatske tvrtke trebale bi se okušati na kineskom tržištu...'
1

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjet Kini završio je sudjelovanjem je na Hrvatsko-kineskom gospodarskom forumu u Šangaju, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore...

VIDEO

U okviru drugog Kineskog međunarodnog uvoznog sajma - China International Import Expo, koji se održava u Šangaju, Hrvatska gospodarska komora organizirala je Hrvatsko-kineski gospodarski forum koji je okupio brojne hrvatske i kineske tvrtke. 

Otvarajući forum predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković pozvao je kineske tvrtke na ulaganja u Hrvatsku, istaknuo da Hrvatska želi povećati izvoz u Kinu i uravnotežiti trgovinsku razmjenu te poručio da će ovakva vrsta direktnih razgovora hrvatskih i kineskih tvrtki pridonijeti daljnjem razvoju poslovne suradnje između Hrvatske i Kine. S obzirom na sve veći interes hrvatskih tvrtki za kinesko tržište, predsjednik Jandroković izrazio je uvjerenje da će današnji razgovori doprinijeti povećanju hrvatskog izvoza u Kinu, jačanju kineskih investicija u Hrvatsku, kao i daljnjem porastu broja kineskih turista koji dolaze u našu zemlju. Osvrnuo se i na prednosti koje Hrvatska ima u geografskom smislu, ali i kao poslovna i ulagačka destinacija, zahvaljujući nizu reformi koje je poduzela hrvatska Vlada u posljednje vrijeme.

Govoreći o važnosti suradnje Hrvatske s Kinom u okviru inicijativi „Kina+17“ i „Jedan pojas, jedan put“ ,predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je da je nakon što je stvoren politički okvir za hrvatsko-kinesku suradnju, sada prilika za jačanje gospodarske razmjene. U tom pogledu svekoliku institucionalnu potporu trebaju dati i uredi Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice u Šangaju, koji imaju važnu ulogu u promociji hrvatskog gospodarstva na kineskom tržištu. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nakon održanog Hrvatsko-kineskog gospodarskog foruma u Šangaju izjavio je: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na kraju svog iznimno uspješnog posjeta Kini nazočio sam i Hrvatsko-kineskom gospodarskom forumu koji je pokazao da postoji značajan interes za jačanje hrvatsko-kineske suradnje. Ovdje je dosta velik broj kineskih kompanija koje bi željele surađivati s hrvatskim tvrtkama, jedan dio njih zainteresiran je za investicije u Hrvatskoj, a jedan dio je ovdje kako bi s hrvatskim partnerima osigurao njihov dolazak na kinesko tržište. Naši politički odnosi su iznimno dobri, kako ih je opisao i kineski premijer, oni su ušli u dijamantno razdoblje, a sada je na nama, nakon što je stvoren politički okvir, da hrvatski poduzetnici, hrvatske tvrtke traže svoj prostor i pokušaju izvesti svoje proizvode i usluge na kinesko tržište, rekao je predsjednik Sabora Jandroković. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a