Obavijesti

News

Komentari 1

Hrvatske vode: Uzorkuje se voda iz Save, uskoro rezultati

Hrvatske vode: Uzorkuje se voda iz Save, uskoro rezultati

Do onečišćenja rijeke Spreče je došlo 27. travnja 2018. godine u poslijepodnevnim satima uslijed puknuća brane iz bazena tvornice Sisecam Soda u Lukavcu u Bosni i Hercegovini

VIDEO

Temeljem naloga Hrvatskih voda, Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije obavio je uzorkovanje vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u rijeku Savu. O rezultatima uzorkovanja vode javnost će biti pravovremeno informirana.

Do onečišćenja rijeke Spreče je došlo 27. travnja 2018. godine u poslijepodnevnim satima uslijed puknuća brane iz bazena tvornice Sisecam Soda u Lukavcu u Bosni i Hercegovini. Istjecanje iz tvorničkog bazena je zaustavljeno.

Službe Hrvatskih voda postupaju sukladno Državnom planu mjera za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda te Operativnom planu mjera Hrvatskih voda za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda.

Službe na terenu nadziru mjesto potencijalnog onečišćenja, upućuju zahtjev ovlaštenom laboratoriju za obavljanjem analize vode te o dobivenim informacijama obavještavaju vodopravnu inspekciju koja odlučuje o eventualnom stupnju ugroženosti te daljnjem postupanju. Uz navedeno, razmjenjuju podatke i s Glavnim međunarodnim centrom za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče je minimalizirano te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica – priopćili su iz Hrvatskih voda.

Mještani Pruda, nedaleko Odžaka (BiH) mjesta u kojemu se u rijeka Bosna ulijeva u Savu ulijeva u srijedu dopodne su rekli da nisu primijetili nikakve promjene u vodotoku Bosne kao i na samom ušću.

– Mislimo da to zagađenje još nije stiglo do nas, a ako i stigne vjerujem da će ono biti minimalno, jer velika je količina vode u Bosni koja je tu lužnatu supstancu najvjerojatnije razblažila. Nadamo se da neće utjecati na floru i faunu ove lijepe rijeke – rekli su u Prudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora