Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski bolničar zlostavljao žene pod narkozom u Zürichu

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Šefovi švicarske klinike znali su da je medicinski tehničar iz Hrvatske, Vedran B. (45) zlostavljao pacijenticu pod anestezijom. Suspendirali su ga na tjedan dana

Medicinski tehničar Vedran B. (45) iz Hrvatske uhićen je prije dva tjedna zbog seksualnog zlostavljanja pacijentica pod anestezijom. Njegovi šefovi iz švicarske Sveučilišne klinike u Zürichu saznali su za incident na proljeće i suspendirali ga samo na tjedan dana. 

Tada ga je prijavila pacijentica, koja također radi u klinici specijaliziranoj za uho, grlo, nos i operacije lica. 

Izvor iz bolnice rekao je kako žena tvrdi da se 'dirao pred njom u sobi za oporavak nakon operacije', piše Blick. Nakon tjedan dana bolničar se vratio na posao, a nadređeni nisu prijavili slučaj. Doznalo se tek nakon što je pacijentica sama obratila policiji. Počeli su istraživati je li žena jedina žrtva. Ispitivali su druge pacijentice jesu li primijetile nešto neobično nakon operacije.

- Kontaktirali smo druge pacijentice pismeno - potvrdio je zamjenik državnog tužitelja Daniel Kloiber. Zamolili su ih da se jave ako su primijetile 'neobične događaje, posebno napade seksualne prirode od medicinskog brata'. Nekoliko žena 'koje su osjetile da se nešto dogodilo' odmah su se javile.

Istraga je utvrdila kako su brojne pacijentice zlostavljane između siječnja 2008. i svibnja 2011. godine dok su bile pod anestezijom ili dok su se budile. Policija je uhitila medicinskog tehničara u njegovoj kući u Zurichu gdje živi sa suprugom i malim djetetom.

- Istraga još nije gotova - dodao je tužitelj. Iz bolnice nisu htjeli komentirati.

Komentari (50)
  • tako lipo zamracite mu sliku,kad ga potiraju iz Svicarske da moze u Hrvatskoj nastavit neometano radit...

    26. 9. 2011,   19:46
  • evo,sad će doč radit u hrvatsku,jer zna da takvima kao što je on neče nitko ništa napraviti!...kladim se da je več na putu!

    26. 9. 2011,   19:50
  • Odvratno. Trebalo bi ga u zatvor da njega malo zlostavljaju krupniji momci.

    26. 9. 2011,   20:02