Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski diplomat je prijetio šahistu Alojziju Jankoviću

Ministarstvo smatra neprimjerenom i potpuno neprihvatljivom komunikaciju kojom se zlorabi diplomatski status pozivajući se na poznanstva s visokim dužnosnicima, kažu u Ministarstvu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je u srijedu da je neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje hrvatskog diplomata na službi u Ljubljani koji je zlorabeći svoj status prijetio glavnom tajniku Hrvatskog šahovskog saveza. 

Ministarstvo je na upit Hine odgovorilo da je upoznato s tim slučajem.

- Iako je riječ o slučaju privatne naravi, ministarstvo smatra neprimjerenom i potpuno neprihvatljivom komunikaciju kojom se zlorabi diplomatski status pozivajući se na poznanstva s visokim dužnosnicima - navodi se u odgovoru Hini i dodaje da je MVEP stoga od nadležnih službi zatražio mišljenje o daljnjem postupanju u navedenom slučaju.

Jutarnji list je objavio kako je opunomoćeni ministar u veleposlanstvu RH u Ljubljani Krešimir Mahečić elektronskom poštom poslao dva prijeteća pisma velemajstoru Alojziju Jankoviću, glavnom tajniku Hrvatskog šahovskog saveza, kojima ultimativno traži registraciju šahovskog kluba "Brestje" u Županijski šahovski savez iako su svi rokovi za to istekli. Član šahovskog kluba iz Brestja je Mahečićev sin. Mahečić se u svom zahtjevu pozivao na poznanstva na najvišoj razini.

Bivši hrvatski šahovski prvak Alojzije Janković prijetnju je prijavio policiji.

Kako navodi MVEP, "na naš zahtjev Krešimir Mahečić detaljno je izvijestio nadležne službe o svom postupanju i suštini problema te da su u prijepor uključena i druga nadležna tijela".

Komentari (6)
  • Sta drugo i ocekivati od clana iz zlocinacke?

    21. 2. 2018,   12:54
  • Ne ulazim u odnos ŠK "Brestje" i Županijskog saveza, ali ovo je neviđena količina primitivizma, arogancije, bahatosti... I takvi ljudi rade u našoj diplomaciji u EU. Nevjerojatno.

    21. 2. 2018,   12:45
  • Pravi diplomat iz redova vladajuće partije. Da imaju mu-- jednostavno bi ga vratili kući i poslali na biro.

    21. 2. 2018,   13:41