Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski državljani u Italiji su ukrali i Stradivarijevu violinu?

None Foto: talijanska policija 2

Policija je objavila kako je riječ o muškarcu (56) i ženi (60) iz nomadskog kampa na ulici Villaretto te ženi (52) iz nomadskog kampa u Via della Berlia u Collegnu. Svi su, kažu, nezaposleni

Talijanska policija u akciji razotkrivanja preprodavača skupocjenih predmeta u gradu Leini u pokrajini Torino uhitila je troje hrvatskih državljana.

Objavili su kako je riječ o muškarcu (56) i ženi (60) iz nomadskog kampa na ulici Villaretto te ženi (52) iz nomadskog kampa u Via della Berlia u Collegnu. Svi su, kažu, nezaposleni.

Foto: talijanska policija

Karabinjeri su ih uhvatili nakon niza provjera u sklopu operacije vezane za preprodaju ukradene robe. Kod njih su pronašli 1.700 eura u gotovini, nekoliko torbi i novčanika te satove i nakit poznatih marki poput Rolexa, Cartiera i Bulgarija. Vrijednost pronađene robe procjenjuju na 35 tisuća eura. U to, u kući se nalazio i sat koji sam vrijedi 50 tisuća eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

No talijansku javnost nije zainteresiralo ni što su kod trojca s našim državljanstvom pronašli i oružje, već i Stradivarijevu violinu iz 1713. Njezinu autentičnost još nisu potvrdili, ali oznake na njoj upućuju da se radi o originalu.

Foto: talijanska policija

Istraga je u tijeku. Policija je zaplinjena predmete, a troje hrvatskih državljana terete za krijumčarenje vrijednim stvarima te posjedovanje oružja.

Komentari (79)
  • Nezaposleni ''hrvati'' u Italiji koji žive u nomadskim naseljima ?! Hmmm , imam neki čudan osječaj da se radi o ''njima'' (neču im navesti puno ime zbog cenzure )

    12. 6. 2019,   22:29
  • Nomadi iz hrvatske ili romi koji potjecu iz italije?

    12. 6. 2019,   22:36
  • bandićevci

    12. 6. 2019,   23:09