Obavijesti

News

Komentari 16

'Hrvatski Escobar' tvrdi da nije kriv, zbog njega digli helikopter

'Hrvatski Escobar'  tvrdi da nije kriv, zbog njega digli helikopter
2

Stjepana Prnjata terete za pranje 14 milijuna eura zarađenih dilanjem droge, a u riječkom zatvoru završio je nakon što ga je Hrvatskoj izručila Slovenija.

VIDEO

Stjepan Prnjat, u medijima poznat i kao hrvatski Escobar, u ponedjeljak je iz riječkog zatvora doveden na zagrebački Županijski sud gdje je u svojoj obrani odbacio Uskokove optužbe da je 14 milijuna eura, navodno pribavljenih preprodajom droge, 'oprao' kupnjom nekretnina.

Izručili su hrvatskog Escobara: Prnjat predan našim vlastima
Izručili su hrvatskog Escobara: Prnjat predan našim vlastima

Prnjat je u riječkom zatvoru završio nakon što ga je u travnju Hrvatskoj izručila Slovenija gdje je uhićen 8. ožujka tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. U akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

U ovom slučaju proizašlom iz talijanskog postupka u kojem je zbog trgovine drogom osuđen na 10 godina zatvora, sudi mu se zbog pranja novca zajedno sa sestrama i majkom.    

„U Italiji sam osuđen za četiri točno određene epizode, a od toga u nekim događajima nije pronađena droga“, kazao je Prnjat. Dodao je da u slučaju gdje je droga pronađena „nije bilo imovinske koristi“.

Ustvrdio je i da se „ova optužnica ne može temeljiti na onome što je utvrđeno u tom postupku u Italiji“. „Tamo sam kažnjen zatvorskom kaznom, novčanom kaznom i oduzimanjem novca i satova s time što mi je dio satova i dio novca te stan u Njemačkoj, što je bilo zaplijenjeno na početku postupka, vraćeno. Konačno, dakle tom presudom je odlučeno o oduzimanju imovinske koristi i o proširenom oduzimanju imovinske koristi“, kazao je Prnjat.

Žalit će se: Slovenija odobrila izručiti 'hrvatskog Escobara'
Žalit će se: Slovenija  odobrila izručiti 'hrvatskog Escobara'

Ustvrdio je i da nekretnine koje Uskok smatra spornima nije kupio novcem od preprodaje droga, dok s nekretninama svoje obitelji „nema ništa“.

Prnjat je na zagrebački sud iz riječkog zatvora doveden uz najveće mjere sigurnosti, a iznad Zagreba je kružio i policijski helikopter.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.