Obavijesti

News

Komentari 83

Hrvatski loto milijunaši: Uzela je 131 milijun kn u zadnji tren

Hrvatski loto milijunaši: Uzela je 131 milijun kn u zadnji tren
1

Žena iz Zagreba postala je 2014. prva EuroJackpot dobitnica u Hrvatskoj, a svoje brojeve izabrala je naslijepo. Čak, isprva nije namjeravala igrati EuroJackpot, nego 'sedmicu'

VIDEO

Sretni EuroJackpot dobitnik koji je listić 'težak' 26.175.033,09 kn uplatio u Slavonskom Brodu još se nije otkrio hrvatskoj javnosti. U šestom kolu, 9. veljače, pogodio je 5+1 kombinaciju te tako za glavni dobitak ostao uskraćen za samo jedan broj.

U međuvremenu, iz Finske su, gdje je izvučen glavni dobitak, objavili da je 'tortu' od preko 669 milijuna kuna podijelilo pet igrača. Brojevi dobitne kombinacije bili su 7, 8, 24, 34, 46 te 4 i 8.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prva EuroJackpot dobitnica: 'Htjela sam odigrati sedmicu'

Početkom 2014. godine u Hrvatsku je stigao prvi veliki EuroJackpot dobitak. Zagrepčanka je osvojila 131 milijun kuna, a priznala je tada u izjavi za Hrvatsku lutriju kako je ustvari htjela odigrati loto 7/39.

- Slučajno sam se odlučila za EuroJackpot, zapravo sam htjela odigrati 'sedmicu'. No, bio je petak pa je odluka pala na EuroJackpot. Nisam shvatila da sam uplatila dvije minute prije; zamislite da sam pogodila, a da nisam uspjela uplatiti kolo - kazala je tada milijunašica koja je odlučila ostati anonimna.

Kad se odbije porez, zaradila je ukupno 105 milijuna kuna. Ispričala je i na koji je način saznala da je dobila.

- Htjela sam na teletekstu pogledati kakvo će vrijeme biti sutra. Na prvoj strani pisalo je da je EuroJackpot otišao u Hrvatsku. Okrenula sam da vidim koji su brojevi izvučeni, svoje nisam znala napamet, ali su mi nekako bili poznat. Osam, 18, 22 - i pomislim - imam bar tri, bar nešto. Na internetu sam vidjela da je listić dobitni, da su svi brojevi zelene boje... a onda vidim 105 milijuna - rekla je dobitnica i dodala kako je listić provjeravala nekoliko puta jer nije mogla vjerovati da je postala milijunašica. 

- Nakon teleteksta i stranica odlučila sam provjeriti i putem SMS-koda... I tada me sve pogodilo. Naravno, nekoliko sam puta još provjerila, a ujutro sam opet provjeravala - rekla je dobitnica i uzbuđeno dodala da nije mogla spavati, a otvorila je i slavljenički šampanjac. 

- Emocije su bile snažne, ne može to čovjek shvatiti. Zapravo, teško je bilo povjerovati. Stalno razmišljam sanjam li ja to, je li to istina. Kako da vam objasnim - tamo piše ukupno ste uplatili 15, a osvojili 105 milijuna kuna - rekla je tada Zagrepčanka.

Kazala je i da je brojeve birala naslijepo.

- U jednom trenutku broj 37 promijenila sam u 40. Tada sam pogledala koji se brojevi izvlače češće te odabrala 2 i 8.

'Meni ti novci ne trebaju, ja sam bogat čovjek'

Jovan Ratković o kojemu smo pisali u listopadu 2015. godine iako već dugo godina živi i radi u Švicarskoj bio je sretni dobitnik 115 tisuća kuna. Pogodio je 'Super šesticu' u lotu Hrvatske lutrije 7/39. U prolazu je tada bio u Hrvatskoj pa je uplatio listić.

Kazao je tada da njemu taj novac ne treba jer je on bogat čovjek. Osvojeni iznos od preko 100 tisuća kuna mu stoga nije predstavljao puno.

- Novac je nešto što ti moraš sam zaraditi - kazao je tada Jovan koji je kao u izvor novca vjerovao samo u rad.

'Brojeve sam naslijedio od djeda i osvojio 9 milijuna kuna'

Jovan je odigrao u prolazu, sretna Zagrepčanka je jedva stigla uplatiti, no u ovakve oblike lutrije postoje doista veliki zaljubljenici. Oni pomno biraju kombinacije, prate izvlačenja i nerijetko se hvale kako 'imaju svoje brojeve'.

Sretni dobitnik Mario Tolić iz Biograda 2009. godine osvojio je milijunski dobitak na lotu zahvaljujući brojevima koje je 'naslijedio od djeda'

- Igram na brojeve koje mi je prije deset godina otkrio dida, veliki šaljivdžija koji je tvrdio da se množenjem broja sedam dolazi do dobitka. I - najzad sam i dobio! - kazao je tada za Večernji.

On je za dobitak saznao slučajno, a pričao je tada kako je to jutro otišao na kavu mrzovoljan, vjerojatno zbog vlage u zraku, te kad je čuo da je netko dobio na lotu, pomislio - 'garant ja nisam taj'. No, ispostavilo se da jest. Na lotu je osvojio više od 9 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora