Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski Telekom dovodi internet u svaki kutak Hrvatske

Hrvatski Telekom dovodi internet u svaki kutak Hrvatske
1

Hrvatski Telekom jedini je pružatelj telekomunikacijskih usluga na tržištu koji inovativnim hibridnim pristupom dovodi velike brzine do čak 30 megabita u sekundi i u ruralna područja Hrvatske

Hrvatski Telekom dovodi najbolju mrežu i brzi internet u sva područja Lijepe Naše kako bi svi u Hrvatskoj imali pristup digitalnim uslugama, bez obzira na to tko su i gdje žive. Zahvaljujući inovativnoj hibridnoj tehnologiji, Hrvatski Telekom osigurao je i u ruralnim i manje naseljenim područjima Hrvatske pristup velikim brzinama do čak 30 megabita u sekundi. Radi se o kombinaciji najdostupnije fiksne i najbolje mobilne mreže u jedinstvenu uslugu koja omogućuje stabilan i brz pristup internetu. Tako će korisnici internetskih usluga putem ove tehnologije imati pristup 50 posto većim brzinama i  moći uživati u najboljem televizijskom sadržaju koji pruža IPTV usluga Hrvatskog Telekoma. U prednostima koje pruža ova inovativna tehnologija na hrvatskom tržištu već danas uživa više od 50 tisuća korisnika. 

Kroz kombinaciju fiksnih i mobilnih tehnologija te optičku infrastrukturu i optički baziran pristup, Hrvatski Telekom pružit će stanovnicima i urbanih i ruralnih područja više mogućnosti za fleksibilan rad, zabavu, brzo pronalaženje informacija i komunikaciju.

„Glavni cilj djelovanja Hrvatskog Telekoma jest upravo povezati sve s prilikama koje danas pružaju najnovije tehnologije, kako bi svi već sada živjeli kvalitetnije i jednostavnije, stvarajući tako temelj za bolju budućnost. Zato kontinuirano investiramo u razvoj sigurne i stabilne mreže te koristimo inovativna rješenja kojima dovodimo brzi internet u svaki kutak Hrvatske“, ističe Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma te dodaje: „Rezultat naših investicija već danas utječe na rast indeksa digitalizacije gospodarstva i društva za Hrvatsku. Upravo naša ulaganja u širu dostupnost velikih brzina omogućuju preduvjete za uvođenje najnovijih pametnih rješenja u domove i poduzeća, te će konačno rezultirati jačanjem konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u svijetu“.

U 2019. Hrvatski Telekom nastavlja sa značajnim investicijama u infrastrukturu koje će i ove godine premašiti 1,7 milijardu kuna, a kako bi osigurao preduvjete za stvaranje gigabitnog društva.  Kroz modernizaciju radijske mreže u koju je Hrvatski Telekom protekle i ove godine uložio više od milijardu kuna, povećava se kvaliteta, kapacitet i pokrivenost mreže. Danas je mreža modernizirana u Istri, Zagrebačkoj županiji, Gradu Zagrebu i duž čitave obale te na tim područjima omogućuje čak 30 posto veće brzine.  Do kraja tekuće godine, modernizacija mreže bit će završena i u ostalim dijelovima Hrvatske te potpuno spremna za implementaciju 5G tehnologije.

Hrvatski Telekom nositelj je certifikata za najbolju mrežu, a i operator s  najbržom mobilnom mrežom i  najvećom pokrivenosti u Hrvatskoj. Prema Ooklinom mjerenju, usluga pristupa mobilnom internetu Hrvatskog Telekoma najdostupnija je u Hrvatskoj s i do 50 posto boljim performansama u odnosu na drugoplasiranog operatora te se mobilna mreža Hrvatskog Telekoma i prema ovom mjerenju nalazi u deset najboljih mreža na svijetu. Također, performanse mreže u Zagrebu bolje su nego u Južnoj Koreji, zemlji vlasnici statusa najbolje mreže i prvoj zemlji s komercijalnom upotrebom 5G u svijetu.

Istovremeno, već danas u hrvatskim gradovima čije stanovništvo ima mogućnost korištenja interneta putem optičke infrastrukture i optički baziranog pristupa, više od 700 tisuća kućanstava ima direktan pristup brzinama većima od 30, a dodatno  250 tisuća kućanstava brzinama od 100 do čak 500 megabita u sekundi. Daljnjim investiranjem u razvoj optičke infrastrukture,  Hrvatski Telekom će u sljedeće dvije i pol godine omogućiti da čak 1,2 milijuna od ukupnih 1,5 milijuna kućanstava u Hrvatskoj uživa u brzinama većima od 30 megabita u sekundi. Gotovo trećina od ukupnog broja kućanstava, njih više od 600 tisuća, u narednom će razdoblju imati pristup brzinama od 100 do čak 500 megabita u sekundi.

Pokrivenost pristupa internetu u cijeloj Hrvatskoj i brzine dostupne svakom kućanstvu svim su građanima Hrvatske dostupne na stranici. Riječ je o interaktivnoj mapi s dostupnim brzinama interneta i pokrivenosti mobilnim signalom na području Hrvatske. Tako svaki pojedinac na jednostavan i brz način može dobiti informaciju o rasponu brzina dostupnih na svojoj adresi, zatražiti ju te pratiti kako se dostupna brzina povećava uvođenjem novih tehnoloških rješenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu