Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski učenici u Srbiji prvi će dobiti digitalne udžbenike

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministri Divjak i Šarčević su naglasili kako su postigli reciprocitet među obrazovnim sadržajima na materinjem jeziku koji i Hrvatska i Srbija nude učenicima nacionalnih manjina

Svi učenici moraju dobiti za njih najbolje moguće obrazovanje, rekla je u utorak Blaženka Divjak. Ministrica znanosti i obrazovanja održala je radni sastanak sa srbijanskim ministrom znanosti, obrazovanja i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

POGLEDAJTE VIDEO

Ministrica Blaženka Divjak održala radni sastanak sa srbijanskim ministrom znanosti, obrazovanja i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata Politiko on Tuesday, February 27, 2018

Ministri su naglasili kako su postigli reciprocitet među obrazovnim sadržajima na materinjem jeziku koji i Hrvatska i Srbija nude učenicima nacionalnih manjina.

- Za učenike hrvatske nacionalne manjine osigurali smo digitalne udžbenike te će oni biti prvi učenici u Srbiji koji će ih dobiti - naglasio je Šarčević.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministrica Divjak naglasila je kako je dobra vijest i otvaranje hrvatskog lektorata u Novom Sadu, na što je Šarčević dodao kako namjeravaju otvoriti još nekoliko njih. Dogovorili su i suradnju kojom će Hrvatska pomagati Srbiji prilikom uvođenja državne mature.

- Mi maturu imamo već osam godina i vidjeli smo da možemo pomoći kolegama - rekla je Divjak.

Ministri su pozvali i sve znanstvenike da se prijave na bilateralne istraživačke projekte obaju zemalja.

Komentari (33)
  • Draga djeco i deco, mladeži i omladino. Bez obzira na pismo i sredstva na kojima čete učiti, i igre na vašim školama, sveucilistima iliti univerzitetima, reforme ili nereforme istih,, nikako nemojte zapostaviti učenje, prije svega prirodnih i tehničkih predmeta (znanosti - nauka), jer tada ste budučnost Austrije, Njemačke (Nemačke), Švicarske(Švajcarske), zapadne Europe, Skandinavije, Kanade,,,,,,,,. U suprotnom, ako se budete zafrkavali sa učenjem i studiranjem, osudit čete sami sebe na najstrašniju kaznu. Život do smrti u Hrvatskoj i Srbiji, ovakvima kakva su sada i kakve če još duuuuugo biti.

    27. 2. 2018,   14:12
  • A hrvatski učenici u Hrvatskoj??! Ah, da zaboravila sam, oni ionako više ne pohađaju hrvatske škole nego njemačke i irske.... sramotna država sa još sramotnijim "političarima!"

    27. 2. 2018,   21:34
  • Nužno je učiti i učiti ,stoga najprije ustrojiti školstvo u domovini ,pa onda plahutati okolo.

    27. 2. 2018,   19:10