Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski učitelj snimao seks s djecom, prijeti mu 120 godina

None Foto: Facebook

Michael R. Vucic je pobjegao u BiH gdje je u rujnu prošle godine i uhićen. Dok je u ekstradicijskom zatvoru čekao izručenje, zatražio je politički azil, ali ga nije dobio

Američki učitelj hrvatskih korijena, Michael R. Vucic (42), mogao bi dobiti 120 godina zatvora ako ga proglase krivim za seksualno zlostavljanje dvije maloljetne djevojčice u dobi od 12 i 14 godina

Vucic je, podsjetimo, 18 godina radio kao profesor u školi Gavin South Middle School u američkom gradu Ingleside (Teksas). Terete ga za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice u periodu od 2013. do 2014. Seks sa svojim žrtvama je i snimao, a CD-e i DVD-e držao je u plastičnoj vrećici ispod svog kreveta. Otkriven je kada je 14-godišnjakinja sve priznala baki i djedu. U međuvremenu je policija pronašla snimke koje su ih dovele i do druge žrtve.

Vucic je pobjegao u BiH gdje je u rujnu prošle godine i uhićen. Dok je u ekstradicijskom zatvoru u Sarajevu čekao izručenje, zatražio je politički azil, ali ga nije dobio. 

Policija je zbog neprijavljivanja zločina prijavila profesoricu matematike April Courtney, profesora tjelesnog Michaela Lannersa i profesora društvenih znanosti Johna Keehana. I obrani su priznali da im je Vucic rekao da je u vezi s jednom učenicom, ali da su mislili da priča "lovačke priče" jer je, tvrde, često izmišljao. Platili su 5.000 dolara jamčevine i izišli su na slobodu. 

Vucic je na sudu izjavio da nije kriv. Sudac mu je odredio jamčevinu od 10 milijuna dolara, zbog činjenice da je već jednom pobjegao. 

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Fmr. teacher Michael Vucic held on $10M bond, charged w/sexually assaulting girls under 13: <a href="http://t.co/4ARIXhndaM">http://t.co/4ARIXhndaM</a> <a href="http://t.co/oj7nzIxRv9">pic.twitter.com/oj7nzIxRv9</a></p>&mdash; ABC 7 Chicago (@ABC7Chicago) <a href="https://twitter.com/ABC7Chicago/status/554482899341545473">January 12, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
Komentari (54)
  • S obzirom da je riječ o Američkom pravosuđu sigurna sam da će dobiti odgovarajuću kaznu. Za naše prvosuđe već nisam sigurna da bi izreklo takvu kaznu, na veliku žalost nas građana Hrvatske.

    2. 3. 2015,   09:42
  • spodoba! nadam se da će završiti u čeliji s nekom napaljenom gorilom!

    2. 3. 2015,   09:37
  • dabogda vas stigla (a stići će) božja kazna što lupate minuse ljudima na portalu koji se zgražavaju nad ovako nečim.Molim samo jedan ,jedan odgovor zašto je ovo pretjerana kazna za ovakve zločine ?!????Nema adekvatne kazne za ovo.Čekam.

    2. 3. 2015,   10:09