Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatsko izaslanstvo krajem tjedna na skupštini SB i MMF

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi ministar Zdravko Marić, a HNB-a guverner Boris Vujčić, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva

Hrvatsko izaslanstvo koje čine predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke (HNB), sudjelovat će od 14. do 17. travnja 2016. na proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu te održati niz sastanaka na kojima će s predstavnicima tih financijskih institucija razgovarati o projektima i makroekonomskoj situaciji u zemlji.

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi ministar Zdravko Marić, a HNB-a guverner Boris Vujčić, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva.

Tijekom održavanja proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, a tom će se prilikom ministar Marić među ostalima susresti s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Cyrilom Mullerom, direktorom Svjetske Banke za operacije u zemljama članicama Europske unije, za Europu i Srednju Aziju Arupom Banerjiem te izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom.

 Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske s Bankom.

 Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke i s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u Mennom Snelom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom.

 Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, poput onoga s Luisom A. Morenom, predsjednikom Inter-američke banke za razvoj (IDB), Keikom Hondom, potpredsjednicom Multilateralne agencije za osiguranje investicija (MIGA) i Dimitrisom Tsitsiragosom, potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije (IFC).

Komentari (4)
  • Bogme se ovi često sastaju sa SB i MMF.....

    14. 4. 2016,   14:42
  • zdravko marić, vodenjak kao i....tomo horvatinčić, hrvoje vojković, mihael zmajlović, damir kajin, jelena perčin, axl rose, christian bale, benicio del toro, christiano ronaldo, neymar, pjevač the weeknd......

    14. 4. 2016,   14:56