Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatskog kirurga imenovali direktorom Cleveland klinike

None Foto: screenshot/YouTube

Tomislav Mihaljević (53) rođen je u Hrvatskoj i diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. U Boston je odselio 1995. godine, a u Cleveland klinici zaposlio se 2004.

Tomislav Mihaljević (53), kardiokirurg iz Hrvatske imenovan je na funkciju glavnog direktora Cleveland klinike. Hrvat radi u Cleveland klinici od 2004. godine kao kardiokirurg koji se specijalizirao za minimalno invazivne operacije srca uz robotsku asistenciju. Od 2015. godine bio je glavni direktor Cleveland klinike smještene u Abu Dhabiju gdje je nadgledao strategije i operacije prve američke bolnice s nekoliko vrsta specijalizacija koja je uspostavljena van sjeverne Amerike. Mihaljević je za glavnog direktora imenovan jednoglasno te će na dužnost stupiti od 1. siječnja 2018. godine.

- Doktor Mihaljević donosi veliko iskustvo, najprije kao inovativan kirurg svjetske klase te kao izvršni direktor bolnice koji se fokusirao na kvalitetu zdravstva, kako i sigurnost te iskustva pacijenata, ali i poslovnu strategiju - izjavio je predsjednik upravnog odbora Cleveland klinike, Robert E. Rich Junior.  

- Izuzetna mi je čast i privilegij da postanem glavni direktor klinike. Zahvalan sam na prilici da preuzmem nasljedstvo svog prethodnika. Samouvjeren sam da ćemo,  uz vašu podršku,  nastaviti transformaciju zdravstva i misiju ove klinike - poručio je Mihaljević zaposlenicima klinike u videu kojeg je Cleveland klinika objavila na YouTubeu.

 
Tomislav Mihaljević rođen je u Hrvatskoj i diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistički staž je dovršio na Klinici za kardiovaskularne operacije u Zurichu, nakon čega je 1995. godine odselio je u Boston gdje se zaposlio u "Brigham and Women's hospital". 

U Cleveland klinici se zaposlio 2004. godine gdje se specijalizirao u minimalno invazivnim operacijama uz robotsku asistenciju.
Posebice se bavio operacijom popravka mitralnog zaliska uz robotsku asistenciju te kompleksnim operacijama na srčanim zaliscima kako i transplantaciji srca. 

Pomogao je od Cleveland klinike stvoriti jednu od najvećih praksi na svijetu u kojoj se prakticiraju operacije potpomognute robotskom tehnologijom. 

Kao autor ili koautor radio je na više od 145 članaka u medicinskim znanstvenim časopisima te je autor velikog broja priručnika o robotici u medicini i minimalno invazivnim operacijama mitralnog srčanog zaliska. 

Odobren mu je patent za novi kardioskopski sustav za minimaliziranje invazivnih operacija srca te je u Cleveland klinici 2006. i 2007.godine osvojio nagrade za inovaciju.

Komentari (11)
  • Sad će njega anemični i Biserka pozvati da se vrati u Hrvatsku ;-)

    2. 9. 2017,   15:39
  • Zar ga nisu imenovali zato što je domoljub već samo kirurg svjetske klase?

    2. 9. 2017,   09:20
  • Bravo.svaka cast.ovakvi ljudi nam trebaju biti na ponos a ne razne severine,jadzevovci,sdpepeovci,mamici,sukeri,modricii slicni im sljam

    2. 9. 2017,   14:20