Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatskom je prošao vlak pun droge: Zaustavili ga u Sloveniji

None Foto: Slovenska policija

Kako je slovenska policija objavila u utorak, droga je otkrivena prilikom kontrole vlaka na postaji Dobova, pri ulasku vlaka u Sloveniju, a nalazila se u vagonu koji koristi osoblje vlaka....

Slovenska policija u subotu je u međunarodnom putničkom vlaku koji je iz Turske vozio u Austriju otkrila više od 13 kilograma heroina, što je među najvećim zapljenama te droge u Sloveniji u ovoj godini.

Kako je slovenska policija objavila u utorak, droga je otkrivena prilikom kontrole vlaka na postaji Dobova, pri ulasku vlaka u Sloveniju, a nalazila se u vagonu koji koristi osoblje vlaka.

Kriminalist iz policijske uprave Novo Mesto, France Božičnik, izjavio je na konferenciji za novinare da je u torbi za koju je utvrđeno da pripada 35-godišnjaku, državljaninu Srbije, nađeno više od 13 kilograma heroina u 25 paketića.

Srpski državljanin, koji je u vlaku bio dio personala, uhićen je i određen mu je pritvor, a prijeti mu kazna zatvora od 5 do 15 godina bude li osuđen za nedopuštenu proizvodnju i trgovinu drogama.

Policija na temelju prvih saznanja sumnja da je osumnjičeni dio šireg kriminalnog lanca krijumčara i prodavača droga, pa u tom pravcu i vodi daljnju istragu, a vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na 1,33 milijuna eura.

Komentari (75)
  • Svaka čast ministru pravosuđa mi smo sigurna zemlja

    16. 10. 2019,   09:38
  • Vlak pun droge, u članku piše 13 kg.

    16. 10. 2019,   09:46
  • zaplijene 13 kg i dok slave ovamo prođe 13 tona. bravo, svaka čast...

    16. 10. 2019,   09:35