Obavijesti

News

Komentari 127

'Hrvatsku sramote uvijek jedni te isti ljudi, pa je tako i sada'

'Hrvatsku sramote uvijek jedni te isti ljudi, pa je tako i sada'
1

Pusić je komentirala peticiju koja se u Saboru potpisuje protiv njezine kandidature za glavnu tajnicu UN-a: 'Uvijek postoje neki koji ne zaslužuju pažnju u usporedbi s cijelom zemljom'

VIDEO

Kandidatkinja za glavnog tajnika UN-a Vesna Pusić rekla je u subotu u Zagrebu da ne vidi nikakvu podijeljenost u vrhu vlade glede podrške njezinoj kandidaturi te da treba biti pametan i ne sramotiti zemlju u procesu koji je u tijeku.

- Ne vidim nikakvu podijeljenost, to je jedan proces koji ide, u tijeku je. Treba biti pametan i ne treba sramotiti zemlju, do sada se nismo osramotili pa nemojmo ni dalje - kazala je Pusić na marginama izbornog sabora svoje stranke HNS-a.

Po njezinim riječima, sve što je do sada učinjeno vezano za kandidaturu "bilo je pristojno i služi nam na čast kao zemlji". 

Na pitanje novinara da prokomentira peticiju koja se u Saboru potpisuje protiv njezine kandidature, Pusić je rekla da Hrvatsku sramote uvijek isti ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Sramote državu uvijek jedni te isti, pa i sada, i to je ono o čemu sam govorila da u svakoj zemlji uvijek postoje neki, ali ne zaslužuju pažnju u usporedbi s cijelom zemljom." 

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u srijedu kako Vesna Pusić uživa potporu Vlade kao kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a te da je neće opstruirati. Međutim, nakon toga je HSP AS pokrenuo u petak u Saboru potpisivanje peticije protiv njezine kandidature i najavio da će stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a biti poslano pismo da Vesna Pusić ne zaslužuje funkciju glavne tajnice UN-a.

Pusić je u srijedu u New Yorku dva sata odgovarala na pitanja članica svjetske organizacije, u sklopu izbora za nasljednika Ban Ki-moona kojemu mandat istječe krajem 2016. Bivša hrvatska ministrica vanjskih poslova je među osmero kandidata za Banova nasljednika koji bi mogao biti poznat u rujnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.