Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HSP dr. A. Starčević: Glasajte protiv jer nismo još spremni

None Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

U šest godina pregovaranja konkretnije činjenice doznajemo tek u protekla tri tjedna otkad imamo šumu i buku informacija, smatraju u stranci HSP dr. Ante Starčević

HSP dr. Ante Starčević pozvao je građane da izađu na referendum o ulasku u EU, ali da zaokruže "protiv" jer nisu dovoljno informirani budući da nije provedeno dovoljno javnih rasprava.

- Mi nismo euroskeptici ni eurofobi, mi smo eurorealisti. Prethodnu vladu Jadranke Kosor upozoravali smo da nije trenutak za potpisivanje pretpristupnog ugovora bez mišljenja naroda, a sada smo upozorili i Vladu Zorana Milanovića da nije trenutak za održavanje referenduma 22. siječnja - kaže glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić. Dopredsjednik stranke Ivan Tepeš poručio je da je najveća zamjerka nedostatak javne rasprave.

- U šest godina pregovaranja konkretnije činjenice doznajemo tek u protekla tri tjedna otkad imamo šumu i buku informacija. Sve relevantne informacije stavljene su na internet, a većina građana nema pristup internetu. Građani nisu informirani, a informacije koje su zadnjih godina izlazile banalne su, primjerice, hoće li biti kolinja, o siru i vrhnju, a ništa se nije govorilo konkretno o stvarnim, egzistencijalnim stvarima - ustvrdio je Tepeš.

- Velika je kriza u eurozoni, ona nema svijetlu perspektivu, a mi bismo u nju ušli na koljenima. Ja se vodim u životu onom: Ako si u dilemi, nemoj! A mi smo sada u dilemi - poručila je Ruža Tomašić ispred Hrvatskog sabora, jer joj nisu dali da održi konferenciju za novinare u Saboru budući da njezini stranački kolege nisu dobili mandat u novom sazivu.

Komentari (33)
  • Uopće nisam desno orijentirana ni u tragovima.... nisam neobrazovana, nisam nezaposlena, nisam eurofob, nisam (zasada) socijala, nisam nimalo simpatizer HSP-a,HČSP-a i ostalih stranaka te provenijencije, ali SLAŽEM SE s njima: NE U EU, barem ne u ovoj fazi i njihovog i našeg previranja i gospodarskog i socijalnog. Prvo treba svatko pospremiti svoju kuću, a tek onda ili prigovarati drugima, ili im pomagati u pospremanju. Ovo ishitreno forsiranje EU je samo dobrobit za odabranu kastu. Dakle, u nedjelju NE U EU.

    17. 1. 2012,   13:47
  • e pa sad bi to bilo isto ko da uplatimo i inzistiramo na krstarenju s Costa Concordiom pa dok svi skacu u more a mi Hrvati navalimo ko ludi na brod....

    17. 1. 2012,   16:53
  • Tako je Ružo mi smo za NE !!!!

    17. 1. 2012,   17:32