Obavijesti

News

Komentari 74

HSP dr. Ante Starčević traži da se Milanović ispriča Tomašić

HSP dr. Ante Starčević traži da se Milanović ispriča Tomašić
2

'Premijer je za izjave Ruže Tomašić rekao da su direktan uzrok incidenta u Kistanjama. Neka potraži pomoć PR stručnjaka da i dalje ne iritira hrvatsku javnost'

VIDEO

HSP dr. Ante Starčević je poslao medijima priopćenje u kojem traži ispriku premijera Zorana Milanovića predsjednici stranke Ruži Tomašić. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Ponukani  priznanjem premijera Milanovića na skupu SDP-a u Zaprešiću  u kojem je priznao da su pojedinci sudionici tučnjave u Kistanjama djeca SDP-ovaca tražimo javnu ispriku premijera Milanovića za izrečene optužbe na račun predsjednice HSP AS prilikom izvanredne konferencije održane 18.03.2013. na kojoj je izjave Ruže Tomašić prokomentirao kao direktan uzrok incidenta u Kistanjama. Također od premijera Milanovića tražimo preuzimanje pune odgovornosti za sve neugodnosti koje trenutno trpi saborska zastupnica i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić, a koje su posljedica njegovih proizvoljnih interpretacija njenih izjava i neutemeljenih optužbi za širenje mržnje.

Mi u HSP AS pitamo se tko će odgovarati za sve uvrede koje su po medijima upućene Ruži Tomašić i nisu li to također izrazi mržnje, ali ovoga puta prema pripadniku većinskog naroda. 

Također u ime HSP AS oštro osuđujemo smjene i postupke prema urednicima Dnevnika 3 na HRT-u, koji su savjesno obavljali svoj posao i sukladno Etičkom kodeksu HRT-a Ruži Tomašić omogućili da objasni izjave iz govora koji je održala u Slatini, a koji je izazvao medijsku pozornost i nepravednu osudu od strane premijera. Smatramo da je ovaj čin na HRT-u rezultat premijerovog političkog pritiska, koji je započeo na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji 18.03.2013. godine, a podsjeća nas na gušenje slobode medija u vrijeme komunističkog jednoumlja na ovim prostorima i svojstveno je diktatorskim režimima i državama. Mi u HSP AS se pitamo čiji je HRT? Da li je to javni servis građana Hrvatske koji plaćaju pretplatu ili servis premijera Milanovića, koji prijetnjama prema HRT-u vrši neprimjeren politički pritisak na slobodu novinarstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HSP AS apelira na premijera Milanovića da se što hitnije započne baviti gospodarskom situacijom u Hrvatskoj  i prije svojih istupa potraži pomoć PR stručnjaka kako i dalje ne bi iritirao hrvatsku javnost."


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji