Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HSP-ovac sam srušio nelegalni čardak: 'Inspektore, jel guštaš'

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 7

Kuću je srušio po nalogu ministarstva graditeljstva, a Radošević kaže da se radi o namještaljci te da su mu se moćnici odlučili igrati s egzistencijom jer je umalo uspio u svojoj namjeri da održi referendum

Ivica Radošević, dugopoljski aktivist i tamošnji gradski vijećnik, u utorak je počeo rušiti svoj bespravni objekt na zemljištu na predjelu Draga koji su mediji nazvali “čardakom koji nije ni na nebu ni na zemlji”.

Radošević je inače član HSP-ovac koji zbog osebujnog izričaja i načina života uživa simpatije lokalne javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nismo svi jednaki pred zakonom R H .A pred licem božijim pogotovo

Posted by Ivica Radošević on Tuesday, 17 April 2018

Kuću je srušio po nalogu ministarstva graditeljstva, a Radošević kaže da se radi o namještaljci te da su mu se moćnici odlučili igrati s egzistencijom jer je umalo uspio u svojoj namjeri da održi referendum i stane na stranu siromašnog naroda. Naime, početkom siječnja Visoki upravni sud, dao je za pravo mještanima Dugopolja da na referendumu odluče hoće li komunalni doprinos u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata plaćati simboličnu jednu kunu po prostornom metru umjesto sadašnjih 12 kuna. Radošević je bio jedan od inicijatora tog referenduma, pišu Vijesti.rtl.hr.

Ubrzo nakon toga Radošević je dobio rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Područni ured u Splitu s naredbom da u roku od osam dana ima sam srušiti kuću ili će to učiniti država preko treće osobe, naravno na njegov račun.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jesmo li svi isti pred zakonom RH

Posted by Ivica Radošević on Tuesday, 17 April 2018

Radošević kuću nije htio srušiti pa su na posjed došli bageri Ministarstva graditeljstva, na to su se pobunili mještani i okupili se na posjedu pa je rušenje odgođeno za četiri dana, a sad je Radošević zdanje odlučio srušiti sam. 

- Ja sam angažirao tvrtku s bagerima i krenuo danas u rušenje, ali došli su predstavnici ministarstva u pratnji policije i de facto me prisilili da to napravim ja ili će oni - kazao je za vijesti.rtl.hr.

Dok je sam snimao rušenje Radošević je dobacivao inspektoru i policiji.

- Je l' guštaš, inspektore - pitao je, na što mu je inspektor odgovorio da ljudi rade svoj posao.

Komentari (125)
  • guštamo svi mi koji ne možemo skupit 30 000E kako bi sagradili kuću legalno!!! SVE rušit!! SVE što je nelegalno!!!!

    17. 4. 2018,   14:06
  • Što će u stranci prava netko tko ne poštuje pravnu državu, a ružniju građevinu dugo nisam vidio.

    17. 4. 2018,   14:13
  • je l ilegalno?... je! ... ovo vam je jedan od kriminalca sto ih cesto spominjete ovdje u komentarima.... strancki covijek gradi i radi sto hoce...

    17. 4. 2018,   14:02