Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HSS-ovci od sutra skupljaju potpise za smanjenje PDV-a

None Foto: Andreja Thomas 5

Nama će biti jako drago ako nas u tome podrže neki sindikati i udruge čije imamo najave da će u svakom slučaju podržati ovu akciju, rekao je šef HSS-a Branko Hrg

Nakon predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka karlovačke Dane Piva u petak je posjetio i predsjednik HSS-a Branko Hrg, te aktualni ministri zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar poduzetništva Gordan Maras. Branko Hrg obišao je Obrtnički šator gdje je osim izloženih obrta razgledao i izložbu starih obrta. Hrg je kazao kako je HSS reagirao na neosjetljivost aktualne Vlade zbog čega sutra u cijeloj zemlji provode akciju.    

- Sutra u 10 sati u 230 gradova i sela započinje akcija prikupljanja potpisa potpore zahtjevu Vladi RH da se smanji PDV na hranu. Nama će biti jako drago ako nas u tome podrže neki sindikati i udruge čije imamo najave da će u svakom slučaju podržati ovu akciju jer ona nije usmjerena nikakvom politikanstvu. Ona ima svoj kraj i svoj cilj, te ukoliko Vlada to ne dozvoli to će biti jedan od programskih osnova HSS za buduće razdoblje kao program. – kazao je Branko Hrg, te dodao kako zahtijevaju da se PDV za hranu smanji na deset posto čime bi se potrošnja koja se konstantno smanjuje dodatno povećala, a vratila bi se sigurnost među ljude koji već neko vrijeme po hanu odlaze izvan granica RH.   

Kreće se sa sanacijom komunalnih odlagališta

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović je na manifestaciju stigao u društvu saborskih zastupnika gdje je novinarima kazao da nakon jedno i pol godišnjeg mirovanja ministarstvo uskoro kreće u nastavak sanacija komunalnih odlagališta u zemlji, te pripremu dokumentacije za izgradnju Centara za gospodarenje otpadom. 

U sljedećih desetak dana rješavamo mjesto za direktora Fonda za zaštitu okoliša čime bi se pokrenuli svi projekti koji su u ovom periodu stagnirali. Kreće se u nastavak sanacije svih odlagališta i u nastavak pripreme dokumentacije za Županijske Centre za gospodarenje otpadom.  – kazao je Mihael Zmajlović, te dodao kako iduće godine očekuje da će ići s natječajem za njihovu izgradnju.

Komentari (28)
  • Zabrinula sam se gdje su nestale sve male stranke, no, vidim da su se sami ptrudili pojaviti se i dati nam do znanja da postoje. Zanimljivo da svoje stavove ili namjeravane "akcije" ne spominju sa svog radnog mjesta, ili izgovore u Saboru, nego se veselo raspričaju na feštama, sajmovima, okupljalištima elite koja sa sobom vuće istomišljenike, a svima mi plaćamo te domjenke i okupljanja, pa valjda imaju potrebu utješiti nas skupljanjem potpisa za smanjenje PDV-a. Mene ne morate tješiti ničim jer ste i vi virili ispod suknje bivšoj, a sada pokušavate izviriti iz nogavica ovoj vlasti. Svoje zahtjeve iznesite na prvom jesenjem zasjedanju Sabora na kojem ćete (ako ne budete imali važnijih "obaveza") cijeloj Hrvatskoj jasno reći što želite "postići" tim potpisima.

    1. 9. 2012,   00:28
  • Skupljaju ustvari potpise za izbore koje ne mogu dobiti........Licemjerni lažovi

    1. 9. 2012,   08:53
  • A ovo je dobro---to će im biti adut na izborima.Pa svi lako obećavaju ali od sprovođenja ništa.Interesira me samo koja je alternativa da se puni proračun.

    1. 9. 2012,   05:49