Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HSU podržava Sanadera, ove godine nema božićnica

None Foto: R.Anić 3

Ivo Sanader u 12.30 potpisao je sporazum sa Silvanom Hreljom i Vladimirom Jordanom u kojem ga oni podržavaju za novog mandatara Vlade

Premijer Sanader priznao je da će umirovljenici morati čekati božićnice do iduće godine, jer tehnička vlada ne može isplaćivati tako velike svote.  Božićnice se, naime, ne isplaćuju automatski iz državnog proračuna, već iz vanproračunskih sredstava. Prošle godine božićnica u visini od 100 do 350 kuna isplaćivana je s računa Kapitalnog fonda na koji je tada “sjeo” i novac od prodaje Plive. Sanader nije objasnio ni je li ovogodišnja božićnica preskočena zauvijek, ili samo do konstituranja  nove vlade. No, za umirovljenike gora opcija puno je izvjesnija. Neveselu vijest Sanader je priopćio potpisujući Sporazum o suradnji sa Silvanom Hreljom, jedinim saborskim zastupnikom HSU-a. HDZ je inače još prošlog  tjedna tvrdio da će božićnice biti isplaćene, ali premijer nije objasnio zašto su tako naglo promijenili mišljenje. HDZ u svakom slučaju Mesiću nosi Hreljin potpis.

Komentari (15)
  • Stvarno, budala se rodiš, budala ostaneš!

    10. 12. 2007,   13:03
  • Kaj ste toliko glupi pa nekuzite da vam fale saborske fotelje u ovom sazivu????Da nekuzite da vas kostala ova kolicija prvi put???BUDALE::::

    10. 12. 2007,   13:38
  • Udvoravali ste se sa tri zastupnika pa ste spali na jednog.Prevareni ste za BOŽIĆNICU pa ste im za Božić poklonili svoj glas Koliko zastupnika ćete imati na novim izborima?

    10. 12. 2007,   11:52